У Ковелі за побиття людини засудили екс-депутата районної ради

01 Лютого 2016, 12:40
1177

Ковельським міськрайонним судом винесено вирок у кримінальному провадженні стосовно депутата Ковельської районної ради VI скликання, обраного від Партії регіонів, директора і одного із співвласників сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Пісочне» Ростислава Оксенюка.

Інцидент трапився 24 серпня 2015 року, близько 1-ї години, у зерно-сушильному комплексі господарства, який знаходиться поблизу будівлі Пісочненської сільської ради. Зайшовши туди, Ростислав Оксенюк побачив місцевого жителя, який стояв на металевих сходах, вступив з ним у словесну суперечку, після чого з силою шарпнув його рукою за праве плече та потягнув донизу. Чоловік втратив координацію і впав на підлогу, а коли підвівся, Оксентюк почав виштовхувати до виходу, наносячи удари руками та ногами.

Судмедекспертиза встановила у потерпілого тілесні ушкодження у вигляді закритих переломів шостого та сьомого ребер зліва та лівобічного посттравматичного гематораксу, які за ступенем тяжкості відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя.

Обвинувачений вину визнав повністю та показав, що з метою попередження крадіжок майна товариства вночі прийшов до зерно-сушильного комплексу, де зустрів потерпілого, який перебував у нетверезому стані. Сам же потерпілий розповів, що після іменин зятя потрапив до комплексу товариства «Пісочне» для святкування обжинків, випадково заснув, прокинувся від стороннього звуку. Мовляв, причетності до крадіжок він не має, що й намагався пояснити директору. Четверо свідків у суді підтвердили факт побиття.

Суддя Єлизавета Агеєва визнала Ростислава Оксенюка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 121 ч.1 КК України, та призначила покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років, звільнивши його від реального ув’язнення, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину. Позов прокурора щодо відшкодування вартості лікування потерпілого головуюча залишила без розгляду.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024