Ковельський мер хоче зіштовхнути «лобами» обидві ради?

02 Лютого 2016, 09:00
941

У Ковелі громадська рада створена при міському голові, а тепер цей же міський голова хоче створити ще одну громадську раду, але тільки при міській раді.

29 січня 2016 року мер міста Олег Кіндер уже підписав відповідне розпорядженні за № 26-р «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та виконанні загальноміських програм, реалізації повноважень органів місцевого самоврядування».

За задумом ковельського градоначальника, громадська рада при міськраді буде постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом. Тобто, членів ради буде обирати громада для того, щоб вони контролювали депутатів, яких теж обиратиме громада. Одним словом, щоб обранці громади, ті що «засідають» у міськраді, не «розслаблялися» і не заважали міському голові «рулити» містом, бо в декому з них він уже й так розчарувався.

«Громадська рада передусім покликана стати майданчиком для ведення прагматичного та професійного системного діалогу між владою та громадою, врахування громадської думки під час формування та реалізації місцевої політики. Вона має підвищити взаєморозуміння між владою та громадою, мінімізувати конфлікти та створити умови для широкого суспільного консенсусу в ухваленні рішень», – йдеться на офіційному сайті міської ради.

А хіба між владою та громадою немає «системного діалогу»? А як же тоді громадська рада при міському голові, яка систематично радить йому, як краще керувати містом? До її складу входять авторитетні у Ковелі люди, які у своїх дорадчих рішеннях завше намагаються «мінімізувати конфлікти та створити умови для широкого суспільного консенсусу в ухваленні рішень». Чи, може, немає «системного діалогу» між владою, тобто Олегом Кіндером, і міською радою? Здається, Олег Олексійович потроху починає втрачати свій контроль над депутатським корпусом. Адже, як іще пояснити «провальне» голосування за «гаражне питання» зятя Кіндера на недавній сесії міськради? Як «приструнити» деяких занадто активних депутатів? 

«Громадська рада буде здійснювати  контроль за діяльністю Ковельської міської ради, виконавчого комітету та його структурних підрозділів, посадовців, комунальних підприємств, закладів та установ», – наголошує головний інформаційний «рупор» міської влади.

Таке враження, що мер міста хоче обидві ради зіштовхнути «лобами»? Яке ж це буде благо для територіальної громади?

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром