Старшого брата ковельського мера «підловили» на «конфлікті інтересів»

05 Лютого 2016, 09:10
1786

Мова йде про скандальний проект рішення Ковельської міської ради відносно обміну гаражами, що мав відбутися між «Ковельтеплом» та майстром РЖКП №2 Геннадієм Кравчуком, який доводиться зятем голови постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, старшого брата мера Геннадія Кіндера, з фракції ВО «Батьківщина».

Відомо, що під час пленарного засідання четвертої сесії Ковельської міської ради Геннадій Кіндер повідомив головуючого Олега Кіндера, що не приймає участь в голосуванні за проект, очевидно, щоб уникнути так званого «конфлікту інтересів». Зрештою, депутатський корпус і так «провалив» прийняття цього рішення. Нагадаємо, що згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України № 653 від 31 серпня 2009 року «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», у санітарно-захисній зоні котельні можуть бути розміщені тільки об’єкти, пов’язані з обслуговуванням даної котельні.

І ось депутат міськради з фракції «УКРОП» Володимир Косцьов’ят отримав «на руки» офіційний документ, який підтверджує, що Геннадій Кіндер таки «вляпався» у «конфлікт інтересів». Про це свідчить протокол № 6 засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення, яке відбулося 25 січня 2016 року. Головував на ньому Геннадій Кіндер.

На комісії депутати обговорювали питання, які «йшли» на сесію. Володимир Косцьов’ят вніс пропозицію зняти з розгляду проект рішення про надання згоди на передачу частини гаражного приміщення шляхом обміну, але її не підтримали. Зрештою, комісія вирішила рекомендувати сесії затвердити «гаражне» рішення: «за» проголосували четверо з п’яти членів комісії, в тому числі й Геннадій Кіндер.



Відповідно до норм Закону України «Про запобігання корупції», в даному випадку Геннадій Кіндер є суб’єктом відповідальним за корупційні правопорушення, оскільки він, взявши участь в роботі депутатської комісії, не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів і проголосував за проект рішення, яке стосується його зятя.

«На сесії міської ради я повідомив начальника ковельського відділу поліції Івана Туся та заступника керівника місцевої прокуратури Наталію Ткачук про те, що міський голова пан Кіндер, зловживаючи службовим становищем, вносить на розгляд пленарного засідання проект рішення по обміну гаражів. Хоча на профільній депутатській комісії, всупереч законодавству, голосував голова комісії Геннадій Кіндер. А на колегії ради, напередодні сесії, він приховав від брата-мера протокол комісії. Отже, я чекаю відповідних дій від керівників місцевих правоохоронних органів», – говорить Володимир Косцьов’ят.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024