У Ковелі активісти вимагали не різати дерева біля водосховища

09 Лютого 2016, 09:00
3540

Поблизу вулиці Підколодного – якраз навпроти водосховища – робітники вранці почали різати дерева, але це викликало спротив з боку громадських активістів та деяких депутатів Ковельської міської ради.

Бензопила на певний час «замовкла».

Колишній депутат Ковельської міської ради Роман Ляшук, який проживає у сусідньому багатоквартирному житловому будинку пояснює, що дерева ріжуть на приватній земельній ділянці цілком законно, і демонструє ордер на знесення зелених насаджень, підписаний начальником відділу комунального господарства виконкому міськради Олександром Балаком.

«Давайте я до вас прийду додому і почну не дозволяли вам щось робити», – переконував Роман Ляшук активістам, показуючи рукою на дерева з омелою та купи побутового сміття під ними.

Учасник Помаранчевої революції та Революції гідності Сергій Котік, з вулиці Лугової, розповідає, що мешканці прилеглих до водосховища вулиць ще у липні 2013 року надіслали міській владі колективне звернення з пропозицією провести благоустрій прибережної смуги, влаштувавши відпочинкову зону загального користування, але чинуші та депутати землю тут «роздерибанили», діючи за чітко відпрацьованою лукавою «схемою», надаючи незаконні переваги за майновим станом так званим інвесторам.

«Треба заставити владу навести тут порядок», – вважає голова Ковельської філії «Союзу Українок» Олена Місюра.

«Та йдіть уже на обід», – іронічно мовив до активістів «дядя Коля», який керував трійкою вальників дерев, однак «облога» тривала.

«Це – приватна земельна ділянка. І на своїй приватній землі власник сам вирішує, що йому робити: різати дерево, чи не різати», – вкотре доводив Роман Ляшук, наголошуючи, що він особисто на даній території не будується.

«Рома, два роки, як пацани лягли в землю: нема «Небесної сотні». І правильно Олена каже, що тут треба порядок навести», – заявив голова депутатської фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді Ігор Пініс.

«Не давати будувати й все», – підтримала його депутат Ковельської міськради від «УКРОПу» Галина Стасюк.

«Роман, ти повинен знати, що громада не дасть будувати», – попередила Олена Місюра.

«Яке будувати?!» – обурювався представник громадської організації «Майдан гідності» Василь Марчук.

«Для того, щоб цього не було, ми хотіли обрати мером Миколу Печенюка. Якби обрали Печенюка, всього б цього не було… Ділянки ці зразу перепродаються від двадцяти тисяч умовних одиниць і більше. Он там чоловік – за триста тисяч хату купив», – ділився наболілим Сергій Котік, заявляючи, що «ми за те, щоб тут забудови не було».

На думку колишнього голови Ковельської районної ради Ігоря Верчука, варто зробити звернення до міської ради, щоб вона скасувала своє попереднє рішення щодо надання цих земельних ділянок.

«Як правильно каже пан Ігор, єдине бачення, це дійсно треба збирати підписи на сесію міської ради. У нас є 7 партій у раді. Якщо вони вирішать, що для них інтереси приватні вище інтересів громади, значить ми тоді покажемо громаді: хто є хто», – застеріг Ігор Пініс.

«Наша влада повинна навести тут порядок», – повторювала Олена Місюра.

«Яка влада на приватній ділянці наведе вам порядок?» – ще раз допитувався Роман Ляшук, чим викликав збурення у деяких активістів.

«Яка приватна?» – вигукнув хтось з чоловіків.

Вальники дерев спостерігали за всім цим дійством з далекої відстані і, коли десь через годину активісти пішли, продовжили роботу.







 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром