Після проведення конкурсу у трьох школах Ковеля директори залишилися на своїх місцях

29 Серпня 2019, 17:30
Конкурс на посади директорів шкіл у Ковелі 3884
Конкурс на посади директорів шкіл у Ковелі

У Ковелі визначили переможців конкурсу на посади директорів у школах №1, №7 та №11.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

28 серпня відбувся черговий етап конкурсу на посади директорів закладів загальної середньої освіти міста – ліцеїв №№ 1,7 та 11 – письмове тестування на знання законодавства України в галузі освіти, професійних, управлінських компетентностей та публічна презентація планів перспективного розвитку закладів.

Їх проходили усі претенденти одночасно у присутності членів конкурсних комісій. Тестування складалося з 50 питань, обраних у довільному порядку з двохсот, оприлюднених на сайті міської ради. Конкурсантам запропоновали на вибір 10 варіантів тестів.

До наступного випробування допустили усіх учасники, адже вони дали більше 50% правильних відповідей (понад 26 питань). Перевірка робіт відбувалась у присутності всіх членів комісій за наданими ключами розв’язків.

Комісія заслухала також публічні презентації планів перспективного розвитку закладів. Крім того, учасникам конкурсу запропоновали розв’язати ситуаційне завдання та пройти співбесіду.

Усі успішно справились із поставленими завданнями. У результаті переможцями конкурсу стали – Тетяна Донюш (Школа №1), Валерій Кубай (Школа №7) та Галина Сидорук (Школа №11), які на сьогодні й очолюють ці заклади.

 



 

Сьогодні, 29 серпня, міський голова Ковеля Олег Кіндер підписав контракти з переможцями конкурсних відборів на посади директорів шкіл №1, №7, №11. Контракт уклали на 6 років.

Варто зазначити, що проведення таких «педагогічних змагань» є нормою Закону «Про освіту».  Положення про конкурс затвердили на сесії міської ради. Взяти у ньому участь мали можливість всі охочі, котрі мають не менше трьох років педагогічного стажу, галузеву освіту та вміють організувати навчальний процес. Одна з головних вимог до претендентів – створення та презентація власної програми розвитку закладу освіти. 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024