Відомому на Ковельщині пилорамнику не довели незаконну риболовлю

30 Серпня 2019, 09:00
Відомому на Ковельщині пилорамнику не довели незаконну риболовлю 5036
Відомому на Ковельщині пилорамнику не довели незаконну риболовлю

Суд закрив провадження відносно директора пилорами, бо не знайшов у його діях складу адміністративного правопорушення.

У травні цього року старший державний інспектор Волинського рибоохоронного патруля, депутат Ковельської міської ради Андрій Неридько повідомив журналістів, що біля села Тойкут працівники приватної пилорами здійснювали незаконний вилов риби.

За його словами, 25 травня під час рибоохоронного рейду спільно з працівниками поліції о 20 годині 30 хвилин на річці Турія поблизу села Тойкут було виявлено групу людей, які здійснювали незаконний вилов риби волоком – рибальською сіткою.

«Серед «любителів рибки» виявився відомий місцевий пилорамник Віктор Семенюк та працівники з пилорами Микола Павляшик, Сергій Пославський, Дмитро Кухарьков. Рейдова бригада зафіксувала при огляді у причепі автомобіля «Фольксваген» (з литовською реєстрацією) мокрий волок. Побачивши наближення поліції, пилорамники встигли рибу скинути у річку, аби приховати докази», – сказав Андрій Неридько.

Читайте також: На незаконній риболовлі упіймали пилорамників з Ковельщини 

На даних громадян було складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали невдовзі передали до суду.

В судовому засіданні директор ТзОВ «Еко-тара» Віктор Семенюк своєї вини у вчиненні правопорушення не визнав повністю та пояснив, що того дня він разом зі знайомими особами прибув до річки Турія з метою відпочинку та продажу автомобіля. Там вирішив промити волочок на мілководді, оскільки той був брудний. Категорично заперечив здійснення вилову риби волоком, при цьому заявив, що будь-якої риби рейдова бригада не виявила.

Головуючий по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук зауважив, що по долучених до матеріалів фотознімках з місця події встановити факт здійснення вилову риби волоком неможливо. Крім цього, до справи не долучено письмових пояснень свідків, які зазначені у протоколі про адміністративне правопорушення, що ставить під сумнів наявність вини Віктора Семенюка.

Андрій Неридько в судовому засіданні пояснив, що під час рейду, як старший держінспектор Держрибагенства у Волинській області, побачив вказаних осіб на березі річки. В одному з автомобілів рейдова бригада знайшла мокрий волок. Втім, очевидцем незаконного лову він не був, і риби виявлено не було.

Суддя постановив провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю в діях Віктора Семенюка складу адміністративного правопорушення.

Коментарі
30 Серпня 2019, 13:09
В травні-червні йде нерест риби а ви стоїте біля річки, рибінспекція повинна бути зобовязана їх втопитии без суперечки! І не важлво, що вони там робили, невод чи яйка мили! Нерест це святе! Не турбуйте карася!!!!
30 Серпня 2019, 14:03
І щуку вкинули у річку.......
30 Серпня 2019, 17:24
Кому воно відоме. Це безграмотне штундя яке сиділо в тюрмі і краде ліс.
30 Серпня 2019, 22:14
Справедливість нашого самого справедливого уже не дивує - це статистика...
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром