Підприємець просить покарати мера Ковеля за рейдерство

19 Лютого 2016, 09:00
1400

Директор ковельського виробничо-комерційного підприємства «Каскад» Володимир Пархонюк вкотре звернувся з листом до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака з приводу «системних злочинних дій окремої групи посадових осіб Ковельської міської ради на чолі з мером міста Олегом Кіндером».

За словами заявника, такі дії полягають в перевищенні владних повноважень, підробках офіційних документів та прямій корупції в інтересах третіх осіб, що має ознаки рейдерства. Наприкінці грудня минулого року наше видання повідомляло про те, що Олег Кіндер програв суд товариству «Каскад».

«Всі мої звернення до колишнього міжрайонного прокурора Василя Лопохита обласного прокурора Андрія Параки повертались формальними відписками, цілі абзаци в яких були переписані з раніше отриманих відповідей на відповідні мої звернення до міської ради, або носили характер адвокатських заперечень з перекрученням фактів та неприкритими намаганнями «відбілити» чиновників», – заявляє Володимир Пархонюк.

У заяві аргументовано критикується слідчий Ковельського відділу поліції Євген Сергієнко, який з 2011 року «прикриває» незаконні дії посадовців, допускає тяганину під час розслідувань, намагається не помічати самоправство з боку ковельчанина Сергія Нагорника.

«Системність зловживань ковельської влади на чолі з Олегом Кіндером підтверджується рядом резонансних справ, таких, як «усушка» та переміщення бомбосховища, надання земельних ділянок у приватну власність вибраним особам без проведення аукціонів та конкурсів, розробка проектів відведення на земельні ділянки без попереднього внесення їх в план детальної забудови міста, лобіювання родинних майнових інтересів, незаконне витрачання бюджетних коштів на преміювання посадовців керівного складу міської ради, незаконне знесення дубів у районі «Сільмашу», які «знайшлися» на фірмі Кіндера, та інші зловживання», – стверджує Володимир Пархонюк.

Володимир Федорович також наводить факти незаконності окремих судових рішень судді Ковельського міськрайонного суду Єлизавети Агеєвої, передача тим же Сергієм Нагорником телевізора-«плазми» завгоспу Апеляційного суду Волинської області (на знімку), потрапляння інформації службового користування до того ж таки Нагорника, фактично фальсифікації кримінального провадження стосовно працівників Ковельської філії Волинського обласного бюро технічної інвентаризації.

«Все це дає підстави вважати, що на місцевому рівні, а саме в місті Ковель ніякої боротьби з корупцією немає, що абсолютно не відповідає задекларованим Президентом України принципам побудови європейської держави», – наголошує Володимир Пархонюк.




Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024