Заступник голови ОДА застеріг мера Ковеля щодо «корупційних ознак»

24 Лютого 2016, 13:20
1137

На початку пленарного засідання шостої сесії Ковельської міської ради керівник фракції БПП «Солідарність» і заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук звернувся до представницького органу міста з проханням – «не виходити за рамки».

«Ми з вами маємо поступати однаково для всіх, і діяти в законній площині, не виходячи за рамки законів, маючи одні підходи», – наголосив Сергій Кошарук.

Сергій Дмитрович, до якого перед тим письмово звернувся директор ТОВ «ВКП «Каскад» Володимир Пархонюк, озвучив депутатський запит щодо відкликання касаційної скарги, поданої від імені міської ради мером Олегом Кіндером, проти товариства. Це стосується резонансної справи – спроби позбавити підприємство права власності на майно.

«На створення конфлікту між ТОВ «ВКП «Каскад» та підприємцем Сергієм Нагорником у великій мірі вплинули дії посадових осіб Ковельської міської ради та її виконавчого комітету IV, V та VI каденцій. Щоби не допустити незаконних дій міської ради і нинішнього VII скликання, шановні колеги, і припинити конфліктне протистояння у законний спосіб, а саме в площині правоохоронних стосунків між господарюючими суб’єктами, та уникнути надання владою незаконних переваг, я і озвучую цей запит», – пояснив Сергій Кошарук.

Однак ні преамбула депутатського запиту, ні озвучена підстава його написання, ані зачитані зі звернення аргументи заявника, побудовані на підставі судових рішень, які вступили в законну силу, не в повній мірі переконали депутатів: в ході голосування запит підтримали 14 депутатів, 9 – утримались. Проголосували «проти» лише брати Кіндери – депутат Геннадій та мер Олег – вкупі з секретарем міськради Вірою Федосюк. Після волевиявлення, намагаючись, напевно, хоч якось «відбілити» себе та «очорнити» автора запиту, міський голова кинув недорікувату репліку.

«Єдина ремарка. Оскільки було озвучено міського голову. Якщо ви, Сергій Дмитрович, стоїте на засадах законності, то власне тут десь я можу прокоментувати в частині того, що ви відстоюєте інтереси підприємця, як депутат. Да? Тим більше, як посадова особа, заступник голови обласної державної адміністрації в частині чого? Ваших особистих інтересів?» – допитувався Олег Кіндер, намагаючись звинуватити Сергія Кошарука ще й в корупційних діяннях.

«Я не відстоюю інтереси ні однієї, ані другої сторони. Я лобіюю інтереси громади міста і міського бюджету, кошти якого, як відомо, чималий судовий збір буде по даній справі сплачений, тобто ці кошти ви направляєте на справу, яка стосується інтересів приватних», – зауважив лідер ковельських «порошенківців» Сергій Кошарук.  

Олег Кіндер ці слова вже не коментував. А що він міг сказати, коли саме судовими рішеннями встановлено відсутність будь-яких правових підстав для повторного звернення мера до суду, прикриваючись міською радою. Як не було також і порушення товариством «ВКП «Каскад» прав міської територіальної громади. І ці юридичні факти міському голові неаби як відомі.

«Олеже Олексійовичу, я просто, як колега колезі, вам зауважу, щоб, не дай Боже, це не трактувалося, як корупційні ознаки. Ну, ви почули…», – застеріг Сергій Кошарук.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром