Колодяжне: відбувся тренінг для працівників ЦНАПу

31 Серпня 2019, 15:55
Колодяжне: відбувся тренінг для працівників ЦНАПу 2496
Колодяжне: відбувся тренінг для працівників ЦНАПу

У Колодяжному відбувся тренінг у рамках програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляється на сайті Колодяжненської ОТГ.

В 2017 році Колодяжненська сільська рада подалася на міжнародну програму «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом на основі Договору про співпрацю між Колодяжненською та Дубівською сільськими радами у сфері надання адміністративних послуг та Меморандуму про співпрацю щодо організації надання адміністративних послуг. Колодяжненська, Дубівська сільська рада та Ковельська РДА подали заявку на участь в проєкті по створенню центру надання адміністративних послуг, який вони виграли. 22 серпня 2018 року підписали Декларацію про наміри та склали технічне завдання, де перелічені завдання, які громада має виконати для відкриття ЦНАПУ. 5 березня 2019 року підписали угоду про партнерство між Шведським агентством міжнародного розвитку Sida та Колодяжненською сільською радою.

З січня 2019 року розпочалась робота з напрацювання матеріалів по виконанню технічних завдань: розробили та затвердили Програму розвитку системи надання адміністративних послуг в Колодяжненській сільській раді; Положення про Центр надання адміністративних послуг у Колодяжненській сільській раді; Перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг»; Регламент ЦНАП.

27-28 серпня 2019 року в Будинку культури у селі Колодяжне в рамках проекту «Впровадження напряму з покращення якості адміністративних послуг для населення» відбулося навчання з ділового етикету та ефективних комунікацій для працівників Колодяжненської та Дубівської сільських рад. Тренерка Андріана Костенко провела тренінг у рамках Програми «U-LEAD з Європою», в частині створення ЦНАПів, розглянули гендерні питання у контексті надання адміністративних послуг.

У своєму виступі Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик зазначив, що тренінг важливий не тільки для майбутніх працівників ЦНАПів, але і для адміністраторів, які вже отримали певний досвід спілкування з відвідувачами, та старост. 

«Бо ж створення  сільських ЦНАПів високо оцінюють  саме мешканці сіл, яким не потрібно витрачати час на дорогу до району, вони отримують всі послуги на місцях. У межах проведення реформи з децентралізації наближення якісних послуг до людей – це і є ті зміни, яких найбільше чекали і які вже відчули у наших об’єднаних територіальних громадах», – зазначив голова громади.



Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024