У Ковелі починається суд над чиновником, якого затримали на хабарі

14 Березня 2016, 11:13
1687

У понеділок, 14 березня, о 14-й годині 30 хвилин у Ковельському міськрайонному суді під головуванням Тараса Наваляного має розпочатися підготовче судове засідання по обвинуваченню заступника начальника відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища міськвиконкому Дмитра Бручі, якого торік було затримано на хабарі.

Однак судити Дмитра Бручу збираються не за отримання хабара, а за частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України («Зловживання впливом»): «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – караються штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років».

На одній із сесій Ковельської міської ради депутат з фракції «УКРОП» Володимир Косцьов’ят поцікавився у міського голови Олега Кіндера: чи відсторонений на сьогодні Бруча від посади заступника начальника відділу, та чи проводилося місцевлю владою службове розслідування, або службова перевірка, за фактом його затриманням? Однак мер Ковеля не захотів відповідати про підлеглого однопартійця, який «погорів» на хабарі.

  Віднедавна Дмитро Бруча старанно ходить на роботу та відвідує апаратні наради у міськвиконкомі.


Як таке може бути? Депутат Володимир Косцьов’ят отримав письмову відповідь, за підписом секретаря міської ради Віри Федосюк, про те, що ухвалою суду Дмитра Бручу було відсторонено від займаної посади строком на два місяці. А службове розслідування відносно нього не проводилося.

Пригадується, як свого часу Олег Кіндер ініціював у мерії безпідставне службове розслідування, «шукаючи» корупцію в діях свого майбутнього опонента по виборчих перегонах на посаду міського голови – начальника відділу по управлінню майном комунальної власності міськвиконкому Вікторії Васінович. Зрештою, Олег Олексійович справу програв – суд визнав протиправними та скасував аж три його розпорядження про накладання дисциплінарних стягнень на пані Васінович, та ще й стягнув з нього на її користь судові витрати у сумі 5 тисяч гривень.

Чому такі подвійні стандарти? Як відомо, Дмитро Бруча належить до еліти місцевої парторганізації ВО «Батьківщина». У вересні 2015 року він разом з Кіндером і Федосюк брав участь у партійному з’їзді «Батьківщини» в складі волинської делегації «біло-сердечних», а на останніх виборах балотувався в депутати Ковельської міської ради від цієї політичної сили по територіальному виборчому округу № 15, але програв, навіть попри приналежність до владної команди. І таких кіндерових «орлів» дуже не просто притягати до кримінальної відповідальності.

Тому й виникають подвійні стандарти. За меншу провину колишню завідувача сектору відділу архітектури виконавчого комітету Ковельської міської радиСвітлану Кімлайчук було засуджено до двох років обмеження волі та штрафом 4250 гривень. Втім, якби вона була членом ВО «Батьківщина», то її доля могла бути іншою.


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024