Сесія Ковельради «провалила» скандальні проекти рішень

03 Квітня 2016, 11:50
1607

Владним амбіціям команди ковельського мера Олега Кіндера на сесії міської ради завдано болючого удару, адже депутати, наче зговорившись, не підтримали відразу кілька принципових для влади проектів рішень.

Після бравурного початку сесійного засідання, привітань депутатів з іменинами, комунальників – з професійним святом, виступу школярів та нагородження учасників АТО медалями, тему військового комісаріату порушив голова депутатської фракції партії УКРОП Ігор Пініс, зачитавши лист військового комісара Волинського обласного військкомату, полковника Романа Кулика, котрий звернувся з проханням винести на сесію пропозицію щодо використання земельної ділянки по вулиці Грушевського (№ 12) для потреб Міністерства оборони України та належного виконання поставлених Державних завдань та планів у виконанні призову на строкову військову службу.

«Просимо підтримати нашу пропозицію щодо повернення, передачі в безоплатне користування майновим комплексом (будівлі, гаражі, асфальтований майданчик разом із обнесеним навколо парканом) для потреб Ковельського міського об’єднаного військового комісаріату по вулиці Грушевського, 12», – йдеться у листі Романа Кулика.


Запит підтримали 28 депутатів. Але ж на сесію вже «йшов» проект рішення про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою під трьома ще комунальними гаражами на вулиці Грушевського, 12, який розробив начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконкому Ковельської міськради Вадим Логвінов.


З цього приводу голова депутатської фракції БПП «Солідарність» у Ковельській міській раді і заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарукпринагідно заявив, що таке «розпорошення» земельних ділянок є першим кроком до майбутньої приватизації даних об’єктів, тобто гаражів.

«Хочу наголосити: коли мова йшла про те, щоб передавати в оренду ці об’єкти, з подальшою приватизацією, то я весь час казав, що цього робити не треба. Дані об’єкти треба зберегти для суспільних потреб, для міста. І лист військового комісара області, який зачитав Ігор Пініс, ще раз підтверджує таку думку. Тому я закликаю депутатів утриматись від прийняття цього рішення», – окреслив тверду лінію Сергій Кошарук.

Проект рішення прийнято не було. «За» проголосували всього 11 чоловік, в тому числі мер міста Олег Кіндер та секретар міської ради Віра Федосюк.

Черговий «прокол» трапився із затвердженням детального плану території громадської забудови по вулиці Грушевського, 12, авторкою проекту рішення по якому є головний архітектор міста Людмила Мурай.


Тут суть така: з гаража одна ковельчанка хоче зробити торгово-офісне приміщення, назвавши це «реконструкцією». У владних коридорах кажуть, нібито у «пробивної» жіночки родич працює у військкоматі на дуже високій посаді…

Керманич ковельських «укропівців» Ігор Пініс озвучив на сесії заяву мешканців прилеглих [до того гаража, – ред.] будинків, з вулиць Вітовського і Толстого, яка йому адресована.

«Звертаємось до вас у зв’язку з тим, що нам стало відомо про плани побудови на території військкомату, по вулиці Грушевського, 12, торгово-офісного приміщення. Ми, мешканці навколишніх будинків, категорично проти даної забудови та просимо вас вплинути на ситуацію, яка склалась, та не допустити подібного розвитку подій. Ми вважаємо, що на даній території повинен бути відновлений комплекс військкомату для належного його функціонування», – виголосив Ігор Пініс у сесійний мікрофон.

Рішення також не було прийнято, що неабияк засмутило не лише президію сесії.

Не вдалося «протягти» й ще одне скандальне питання, про яке наші журналісти уже повідомляли у статті «У Ковелі підозрюваний в одержанні хабара переписує землю на дружину».

«По даному громадянину було сказано, що він є учасник АТО. І чому він відмовляється від наданої йому земельної ділянки по вулиці Пирогова? Тому що в нього вже є реалізоване право на земельну ділянку. І він пропонує своїй дружині. Було на колегії зауваження, що ми маємо якось делікатно відноситись до цієї категорії громадян. Якщо у нього вже є ділянка і тут ще мова йде за дружину, то давайте, насамперед, забезпечимо тих учасників АТО, які взагалі не мають ділянок під забудову, проживають у гуртожитках, мають багато житлових проблем», – закликав Сергій Кошарук.

Сергій Дмитрович запропонував вилучити із проекту пункт, який стосується Ростислава Оксентюка та його дружини Ірини Оксентюк, а саме відредаговане, таким чином, рішення – прийняти, що, зрештою, й відбулося.

Фінальним «акордом» став уже четвертий(!!!) поспіль на засіданнях міської ради «провал» проекту рішення, яким влада хотіла обміняти гаражі – комунальний, який належить ПТМ «Ковельтепло», на приватний, який перебуває у приватній власності Геннадія Кравчука, котрий є майстром місцевого РЖКП № 2 і доводиться зятем депутата Ковельради від ВО «Батьківщина», голови постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства Геннадія Кіндера. Цей гаражний «міняйло» запам’ятався під час грудневої скандальної сесії ради тим, що заходився кулаками «ламати» опонентів міського голови. Тоді мер Олег Кіндер вперто не звинувачував свояка у провокації, а присутня на сесії поліція не бачила в його агресивних діях хуліганства.

Тут уже засумували і тесть-депутат Геннадій Кіндер, і його сусід за столом директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко. Щось задумали, а «воно» ніяк не вдається…

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024