Поліція надала відео скандалу на території міськвідділу

04 Квітня 2016, 09:00
3005

У поліції Ковеля надали відео з камер спостереження інциденту, що трапився 26 березня на території міського управління поліції.

Правоохоронці стверджують, що «інформація, викладена в статті під назвою «Ковельські поліцаї годинами мордували наручниками інваліда АТО» від 29 березня 2016 року, не в повній мірі відповідає дійсності і вводить читача в оману».

«Зокрема, у публікації йдеться: «Я відскочив, але він мене збив. І я впав. Кросівки позлітали», – говорить Мирослав Токарчук». Проте, на камерах відеоспостереження чітко видно, що взуття чоловік поскидав сам. (18:52:57 ‒ запис камери)

Відеофайл «Tokarchuk, kamery sposterezhennia4, час ‒ 3:32, ‒ ред.

У матеріалах статті «З його слів, джип вперся у ворота, які закрились. Олександр Осокін побачив, як позашляховик збив Токарчука та хоче збити і його. Осокін підтверджує, що схопив із землі камінь, кинувши у лобове скло, щоб уберегтися від умисного наїзду на себе. Водій джипа вибрався з авто, тримаючи в руці газовий балончик, яким почав «пшикати» в очі Токарчуку».

Натомість, чоловіки бігли за машиною. Камінь був піднятий з землі ще до того, як машина почала рухатись у зустрічному напрямку.(18:42:42 ‒ запис камери)

Відеофайл «Tokarchuk, kamery sposterezhennia2, час ‒ 3:15, ‒ ред.

Не відповідає дійсності і наступна інформація: «З будівлі вискочили працівники поліції, але замість того, щоб затримали всіх учасників конфлікту, без попередження відразу почали застосовувати заходи фізичного впливу до Мирослава Токарчука,»

Проте на відеозаписі камер прослідковується, що протягом трьох хвилин працівники поліції заспокоювали одного з учасників конфлікту. Спецзасоби були застосовувані лише після того, як він намагався вдарити водія та пошкодити ногою транспортний засіб.(18:45:00 ‒ запис камери)

Відеофайл «Tokarchuk, kamery sposterezhennia3, час ‒ 0:36, ‒ ред.

У вашій публікації вказано, що «Працівники поліції і всі члени слідчо-оперативної групи стоять, рота роззявили, троє чи двоє міліціонера мене «кроплять» газом з балончиків, б’ють кулаками в затилок».

Однак на камерах чітко видно, що чоловік і надалі поводив себе агресивно, спровокував бійку з працівником поліції, почав жбурляти взуття та намагався знову пошкодити автомобіль.(18:52:42 ‒ 18:53:28 – запис камери)

Відеофайл «Tokarchuk, kamery sposterezhennia4, час ‒ 3:18 ‒ 4:10, ‒ ред.

Окрім того, згідно консультативного висновку спеціаліста Ковельського МТМО, вищевказаний громадянин перебував у стані алкогольного сп’яніння. Здати аналізи на стан наркотичного сп’яніння – відмовився.

Усі інші дані, що стосуються досудового розслідування по факту вчинення хуліганства, згідно статті 222 КПК (Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування), можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Одночасно повідомляємо, що свідками даної події були вагітна дружина та малолітня дитина потерпілого», ‒ йдеться в заяві поліції.

Крім того, у прес-службі правоохоронців повідомили, що встановили особу водія та транспортний засіб, яким порушили правила проїзду залізничного переїзду у Ковелі. «У зв’язку з цим за допущене порушення на водія складено адміністративний протокол за ч.2 ст.123 (Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду залізничних переїздів) Кодексу України про адміністративні порушення та направлено до Ковельського міськрайонного суду для прийняття рішення», ‒ зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, 28 березня у прес-службі поліції повідомили, що неподалік відділу поліції двоє місцевих мешканців під час суперечки з власником «Mitsubishi Pajero» розбили цеглиною лобове скло автомобіля. Наступного дня один із учасників конфлікту, екс-даішник Мирослав Токарчук, заявив, що поліція годинами мордувала його, а також «покривала» справжнього винуватця конфлікту.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024