У Ковелі районна влада «візьметься» за Привокзальний ринок

25 Квітня 2016, 16:52
5116

Торгівля сільських товаровиробників у місті залізничників стала предметом обговорення на сесії Ковельської районної ради. Тон задав депутат з фракції УКРОП Валерій Миронюк, на думку якого, міська влада їх виживає, а мер взагалі «не любить сільських людей».

«У місті відбувалися ярмарки сільськогосподарської продукції. Перекривалися вулиці, були незручності, але людям добре – на місці товари, і сільським людям добре якусь копійку заробити. У Ковелі це вже почали трошки виживати. Я не знаю, чому так Кіндер не любить сільських людей. Другий удар вже нанесений. Він вже був нанесений не раз – закрити «Привокзалку». Для селянина ці ярмарки закриті. Ніде нема місця. Все викуплено. Там дали маленький «п’ятачок» на «Привокзалці», але його за тиждень тоже забрали під свою «опіку» підприємливі люди з Ковеля», – вважає Валерій Миронюк.

За словами Валерія Юхимовича, на «Привокзалці» люди виживають, але вони не крадуть ні бурштин, ані ліс.

«Знову Кіндер об’являє війну. Будуть знову міліціонери палками перекидати ті пляшки, забирати те все, бо так краще. Значить, нам же треба якусь міру приймати. Десь же цим людям треба свою продукцію здавати. Треба нам… Ми ж районні депутати! Треба думати про того селянина, про отих простих людей», – із занепокоєнням сказав Валерій Миронюк.

«Стосовно забезпечення місць для торгівлі власникам особистих селянських господарств на Привокзальній площі і на Привокзальному ринку, нам всім разом – районній владі – треба займати більш радикальну позицію щодо забезпечення цих місць», – наголосив голова Ковельської районної ради Андрій Броїло.

Свій «рецепт» вирішення проблеми торгівлі на Привокзальному ринку виголосив депутат з фракції ВО «Батьківщина» Микола Рибак, нагадавши, що цю тему депутати піднімали ще минулого скликання. Він каже, що «там дуже легке вирішення», мовляв, спочатку голові Ковельської РДА Віктору Козакупотрібно зв’язатися із керівництвом міста.

«Значить, ви повинні зв’язатися з міською владою і там, шановний Вікторе Теодосійовичу, там легко вирішується це питання. Якщо взяти оце «Привокзалку» і вокзал, і там вдоль стоять люди, які продають на землі це все, а далі через дорожку є автостоянка. Там колись ще за радянських часів мав бути пам’ятник партизанам. Його зробили, як автостоянка. І там він не дуже завантажений машинами. Друге. Там вже працюють рекламні значить… виготовлення пам’ятників, каву-чай продають. Якщо ми зараз… там йде торгівля…», – доволі сумбурно пояснював Микола Рибак, зробивши чогось паузу.

«Шкурами», – почувся впевнений голос із залу когось із депутатів на підтвердження того, що на «Привокзалці» торгують шкурами.

«Ну, то я не хотів цього казати. Ви знаєте: там вже торгівля наладжена. Тому там перегородити треба якось домовитися вам, працівникам РДА, щоб вони зробили так, як в Одесі – «Привоз», накритий. Людина там заплатить десять гривень, але буде цивілізовано, бо продавати на землі – я теж проти. Тому що ми йдемо в Європу, і санітарія, і взагалі», – доводив Микола Рибак.

Тут слово взяв голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак, звернувшись до пана Рибака.

«Микола Сидорович, я вам дам відповідь. По цьому питанню в мене була прес-конференція і були присутні журналісти, які не дадуть мені сказати щось не таке. Я казав, що ми зверталися до міського голови і на рахунок зменшення цієї стоянки, яка надана в оренду приватній структурі. І вони нам навіть забороняли не тільки там розігнати ринок, а навіть забороняли запинятися автобусам, які їдуть в Люблинець, і так далі. Приміські автобуси, щоб там не зупинялися! Щоб ми забрали їх і перевели на автовокзал для того, щоб іще стоянку збільшити. Розумієте як? І я це ультимативно заявив, що ні. Ми будемо надавати всі, будемо йти тим шляхом, щоб надавати, тільки продавати там на тій площадці», – проінформував Віктор Козак.

Як твердить Віктор Теодосійович, на звернення міської влади до РДА з проханням погодити розширення діючого кладовища на 10 гектарів районна державна адміністрація надіслала офіційний лист меру міста Олегу Кіндеру із зустрічним закликом – зменшити на Привокзальній площі автостоянку, а на вільному місці дозволити торгувати сільським товаровиробникам.

«А яка відповідь?» – запитав хтось з присутніх про реакцію мерії.

«Відповіді немає. А відносно кладовища, то його Кабінет Міністрів розширює. Від нас тільки треба погодження», – відповів Віктор Козак.

«Гарячу» тему продовжив депутат від Аграрної партії Володимир Хомік. Кажучи про базарчик, де щодня продають молоко, він запевнив, що бачить «всю цю специфіку» від того, як там сваряться, бо не можуть поділити місця, і до того, як поліція розганяє тих людей під «благословенням» керівництва міста.

«Нам треба створити тимчасову комісію з депутатів районної ради, піти на сесію до міської ради. Тут треба проявити солідарність партійну, патріотизм. Прийти туда, сказати: «Хлопці, шановні, ви такі хлопці з Кіндером, як і ми. Давайте ми разом, якщо ви не з села, то маєте родичів із села, за те село заступимось». Щоб вони дали нам місце. І кінчити раз і назавжди – з тією палигою гонити тих бабів. Та баба із села приїхала туда не від добра, не від радості. Як показує практика: голови не можуть договоритися. А може підемо більше людей, то може щось і договоримось», – подав сміливу ідею Володимир Хомік.

Не обійшов Володимир Миколайович увагою і ярмарки сільгосппродукції, які проводяться у центрі Ковеля. Нещодавно наше видання повідомляло про те, що мер обурився високими цінами на міському ярмарку.

«Ярмарки треба проводити. Кіндер звинуватив нас, що ми такі ціни ставимо. Там тоже треба виступати. Не така ціна, як на базарі була. Чуть-чуть треба уступити. Якщо приїжджає спекулянт, то щоб спекулянта відрізняли від сільгоспвиробника. І тоді ми зможемо себе захистити», – говорить Володимир Хомік.

«Давайте ми не будемо чекати наступного сесійного засідання, створимо цю комісію. Нам не обов’язково її створювати рішенням сесії. Ми створимо її за узгодженою позицією вас – депутатських фракцій щодо і роботи Привокзального ринку, і функціонування агропромислового ринку, і так далі, і тому подібне», – запропонував голова районної ради Андрій Броїло.

Заперечень не було. Втім, чи прийдуть районні депутати на сесію міської ради, яка відбудеться у цей четвер, поговорити за «Привокзалку»?

Коментарі
18 Березня 2017, 09:14
Саме завдячуючи людям із села , ми маемо що істи, і як добре що ви порушили це питання. Але було б іще краще якби б була програма , договір із селянином по вирощуванню якогось виду продукціі і він знав що буде реалізований. А також щоб закупляли по селах молоко! Першочергове Ваше завдання посприяти селянину в тому, щоб запрацював КОМО . І люди мали б роботу і податки поступили в казну! Вам шановні роботи непочатий край! Робіть щось на користь краіни!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром