Ковельський мер Кіндер розповів, як хотіли «посадити» головного лісівника Волині

30 Квітня 2016, 15:40
1206

На засіданні колегії Ковельської міської ради з розгляду питань, внесених на сесію, мер Олег Кіндер згадав давню історію, яку пов’язав з місцевим екологом Василем Козаком та колишнім начальником Волинського обласного управління лісового господарства Богданом Колісником.

«Я зараз вам розкажу одну штуку, яка… яку я мав справу. Коли я став депутатом обласної ради, це було більше двадцяти років назад, і очолив комісію обласної ради по екології та використанню природних ресурсів, наш добре знайомий всіх ковельчан Козак, який займається проблемами екології абсолютно нормально, адекватно і це знаєте», – як завше, плутано, завів мову Олег Кіндер.

«Василь Тимофійович, бо подумають, що цей Козак», – доповнив мера депутат міської ради з фракції ВО «Батьківщина» і директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко, щоб присутні не подумали, що мова йде про голову Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака.

Олег Олексійович підтвердив, що справді говорить саме за Василя Тимофійовича, і передав діалог, який відбувся між ними того разу при зустрічі.

«І він сказав: «О, добре!» Я зразу не зрозумів. А добре що? Він каже: «Посадимо» Колісника». Ну, вибачте мені. «Ми з ним розберемся». Я кажу: «Нема питань. Давайте розберемся. Але є у вас факти, документи? Ну, щоб розібратись, будемо говорити, на комісії і якщо є певні факти, передати їх правоохоронним органам». Він сказав: «Да, є. Я вам принесу фактів». І коли він мені приніс через пару днів ось таку папку, я її розкрив, а там в основному це публікації з газет», – розкрив деталі «зговору» Олег Кіндер.

Реакція тодішнього голови «екологічної» депутатської комісії Волинської обласної ради на опубліковані викривальні журналістські розслідування про негаразди у лісовому господарстві Волині, які «базувалися» на конкретному фактажі, була досить дивною, бо Олег Олексійович будь-яку статтю і викладені в ній факти – за факти не визнавав і не визнає.

«Коли я з Козаком зустрівся через певний період, я сказав: «Василь Тимофійович, я не можу по цьому вам будь-що сказати. Даже винести на комісію я не можу, тому що це… Публікації в газетах? Да – публікації в газетах. Далі що? Мені – факти! Так він каже: «Так це ж факти!» Ну, факти, які перевірялися правоохоронними органами і все остальне…», – розповів Олег Кіндер.

  Попри таку зацікавленість тодішнього голови депутатської комісії облради «розібратися» з тодішнім головним лісівником Волині, меркантильні інтереси все ж не завадили Олегу Кіндеру згодом «оприділятися» з тим же Богданом Колісником в питаннях лобіювання певних проектів рішень Волиньради.

Ось як свої стосунки з Колісником та іншими посадовцями Волинської облради описує посадовий «рєшало» з голосом, як дві краплі води схожим на голос Кіндера:

«Мої були зобов’язання, щоб сесія проголосувала. Яким шляхом, як… Це, як от ти бізнес ведеш, так же само і я. Яким шляхом? Проголосувала? Проголосувала!... Питання там тако… Я з всіма абсолютно «оприділився», крім Грицюка [Анатолій Грицюк, – ред.]. Грицюк за три хвилини до сесії вніс подання на тих Юнаків [підприємці Микола Юнак та Сергій Юнак]. Мова йшла за Юнаків, які були каменем предкновєнія. І все. … Скасували ж тоді зразу, але ж в догонку, всьо, зразу це принімали. Про шо ти говориш? Вдогонку цього принімали… Юнаки – це було за три хвилини до початку сесії. Коли ми сіли: я, Колісник, Заремба [Віталій Заремба]. Троє сиділи. По руках – по руках! Все – дали по руках. Ти там був, був той Едуардович і державні лісогосподарські… які він там вносив. Да не було «Феміди», да я согласєн. Я абсолютно з Колісником не воював і сьогодні не воюю. Тому, що коли… е-е-е, Столяр [Василь Столяр] сказав: «Всєм дайотє, а мнє ніхєра! То я вам тоже сдєлаю». І коли Столяр почав з Колісником там виясняти відносини, чого його угіддя не пішли, – тоді й почали вспоминати і тебе, і Едуардовича. Питання таке, я ще раз повторююсь: зобов’язання яке було? Віддати тобі рішення проголосоване. Я тобі його віддав. Я тобі щось обіцяв? Я тобі віддав проголосоване рішення?»

Ця історія спливла в Інтернеті у зв’язку з судовим процесом за позовом Олега Кіндера до місцевого підприємця, котрий на прес-конференції публічно назвав ковельського градоначальника – «взяточніком», вимагаючи, при цьому, повернути кошти за рішення ради. Судові засідання тривали близько півроку і, як наслідок, позивач – міський голова Олег Кіндер раптово відмовився захищати свою честь, гідність та ділову репутацію, фактично відмовившись від позову, заявивши клопотання щодо залишення його без розгляду в ході апеляції. В судових коридорах подейкували, що на такі дії спонукала Кіндера реальна загроза судової експертизи долучених до матеріалів справи компрометуючих аудіозаписів.

Таким чином, на даний час член партії ВО «Батьківщина», голова її Волинської обласної організації Олег Кіндер залишається особою, яка носить не спростоване судом публічне клеймо «взяточніка»! А Колісника так і не вдалося «посадити»…

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024