Ковельський мер хоче зробити з колишнього військкомату дитячий садок

04 Травня 2016, 13:42
2439

На позаминулій сесії Ковельської міської ради, яка відбулася в останній день березня, голова депутатської фракції партії УКРОП Ігор Пініс зачитав лист військового комісара Волинського обласного військкомату, полковника Романа Кулика. В адресованому групі депутатів посланні, яке публікувалося нашим виданням, комісар просить повернути міському комісаріату майновий комплекс по вулиці Грушевського, 12 – для належного виконання поставлених державних завдань та планів у виконанні призову на строкову військову службу.

Коли ж на останній сесії місцева влада знову почала «проштовхувати» «шкурний» проект рішення щодо реконструкції гаража за вказаною адресою під приватне торгово-офісне приміщення, голова депутатської фракції БПП «Солідарність» Сергій Кошарук нагадав меру міста Олегу Кіндеру про лист обласного комісара Романа Кулика. У відповідь, Олег Олексійович сказав, що Сергій Дмитрович говорить «абсолютно неправду».      

«Ви говорите абсолютно неправду в частині звернення військового комісара. Тому що після попередньої сесії я сам особисто пішов в приміщення старого військкомату. Я обійшов всі кабінети, як використовується. І от був у центрі надання безплатної допомоги правової. І за той час, поки я обходив, прийшли військовий комісар наш Гладун і його заступник. І на моє запитання: «Тільки що зачитав депутат Ковельської міської ради звернення вашого шефа, що вам потрібно додаткові приміщення», вони мені заявили, що «нам додаткових приміщень не потрібно», – повідомив Олег Кіндер.

Якщо вірити словам Олега Олексійовича, то ковельський комісар підполковник Сергій Гладун, по суті, спростував свого обласного керівника, що для будь-якої армії є просто неприпустимо.   

«І не зрозуміло: з якого дива взявся лист обласного комісара, коли місцеві говорять, що нам приміщення не потрібно?! Ну, це вже ми перейшли в ранг політики. Да? Але, щоб це не була політика, Сергій Дмитрович, я дав доручення своєму першому заступнику [Михайло Гетьман – на знімку справа від Сергія Кошарука] і він провів нараду, на якій зафіксовано протокольно, що необхідність в додаткових приміщеннях Ковельський військкомат не потребує», – мовив Олег Кіндер, звертаючись до пана Кошарука.

Градоначальник враз «перескочив» на тему поруйнованого у Ковелі колишнього військового шпиталю, знову ж таки дорікаючи своєму опоненту.

«Шановний заступник голови обласної державної адміністрації! У нас приміщення госпіталю, де розікрали, і сьогодні воно далі руйнується. Це є власність міністра… міністерства оборони. Ми десятки раз звертались до міністерства оборони: дайте нам у власність дане приміщення, або дайте не нам у власність, а дайте військкомату, де можна зробити не тільки приміщення гарне військкомату, а не витрачати кошти з державного бюджету з міністерства оборони на охорону, тому що дане приміщення охороняється військовими з військової частини», – бідкався «глухотою» військового відомства Олег Кіндер.

На думку ковельського мера, на території колишнього шпиталю можна відкрити «центр реабілітації АТО», військкомат і навіть ще передати її громадським організаціям.

«Ми знаємо Сергій Дружинович бере в оренду приміщення там і територію в Городильці. Передати частину приміщення саме такій організації для проведення певних заходів. Тоєсть, давайте ви зініціюйте, як посадова особа. Не просто депутат – прийшли до мікрофона, гарно поговорили, а далі пішли. Як посадова особа, яка відповідає за збереження державного майна. Власне підніміть питання про не передачу в комунальну власність, а розміщення саме Ковельського військкомату на території бувшого госпіталю. Це власність… тут не треба ніяких процедур проводити», – «нав’язував» дивні ідеї міський голова.  

Не забув він і про майбутнє будівлі по вулиці Грушевського, 12. Тут теж треба дослівно передати думки мера, щоб він потім не казав, що його «неправильно зрозуміли», або «вирвали речення з контексту».  

«А приміщення військкомату старе, яке у власності комунальній міста, от власне ми туда перемістимо дитячий садочок. Що ще потрібно?! Приміщення можемо школи мистецтв, бо вони обмежені є сьогодні в території. І все остальне. І в том числі територію. Буде зацікавленість саме міста, щоб діткам було, де гуляти. І попросимо даного власника: а може, правда, давайте компенсуємо тобі кошти за гараж і за дану площадку. Чому дитячий садочок там не можна розмістити? Да, можна», – ствердно переконував усіх присутніх Олег Кіндер.

Забувши, при цьому, уточнити головне – який з понад десятка облаштованих типових дитячих садочків ковельської громади він планує «ощасливити» переміщенням в непристосоване «приміщення військкомату старе»? І якою тоді виявиться доля покинутого дітьми існуючого дитсадка з чималою земельною ділянкою навкруг?..

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39