У Ковельській школі мистецтв буде 80 першокласників

03 Вересня 2019, 15:55
У Ковельській школі мистецтв буде 80 першокласників 2608
У Ковельській школі мистецтв буде 80 першокласників

Майже 700 учнів здобуватимуть музичну освіту у Ковельській школі мистецтв.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Навчальний рік у школі мистецтв цьогоріч, як і в закладах загальної середньої освіти, розпочався теж 2 вересня. Після урочистих лінійок вихованці приходили та отримували розклад, програму, за якими будуть працювати у першому семестрі.

«Досить багато маємо першокласників. Майже 80 новачків будуть освоювати музичну грамоту. Їх посвята відбудеться у Міжнародний день музики — 1 жовтня. Уже традиційно найпопулярніші інструменти — гітара, фортепіано, скрипка. Приміром, цьогоріч конкурс на гітару - 7 чоловік. Також більше маємо сопілкарів. Думаємо, що і заагітуємо когось із наших скрипалів освоїти контрабас. Другий рік поспіль є бажаючі навчатись на ударних інструментах. До речі, торік за кошти міського бюджету ми придбали барабанну установку», – розповідає директор Андрій Мигуля

Серед нововведень, за словами керівника, з дошкільників (5-6 років) формують групу естетичного виховання з вивчення основ музичної грамоти, ритміки, англійської мови.

Зазначається, що приміщення Ковельської школи мистецтв впродовж останніх років зазнало кардинальних змін. Торік тут капітально відремонтовали другий поверх та сходи, облаштовали методичний кабінет і хоровий клас. Кошти на це у сумі 650 тисяч гривень виділили з місцевого бюджету.

Також за фінансової підтримки міста полагодили господарську споруду, що знаходиться на території. Це дасть можливість звільнити кладові, де зберігався інвентар і облаштувати в них класи для занять, що на сьогодні є актуальним.

Раніше до ладу привели актовий зал, коридор на першому поверсі, частину класів.

«Приємно, що наші діти навчатимуться у гарних умовах. Впродовж літа силами батьків, колективу вдалось оновити ще кілька кабінетів. За кошти міського бюджету — це майже 300 тисяч гривень проведено ремонтні роботи другого корпусу, що на вулиці Відродження, 12. Загалом там займається 170 юних ковельчан. Для них навчання стане набагато комфортнішим», – ділиться успіхами Андрій Мигуля. 


Крім того, що у школі мистецтв діти навчаються грати на різноманітних інструментах, вони ще й мають хорошу нагоду бути учасниками різноманітних творчих колективів, що діють при закладі.

«Ковельська школа мистецтв займає третє місце в області серед 37 подібних закладів. У нас працює 65 творчих педагогів, у яких навчається майже 700 учнів. Всі вони для нас унікальні, особливі, талановиті. І за кілька місяців на традиційному творчому звіті можна буде в цьому переконатись», –  з гордістю підкреслює керівник закладу. 






Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024