Прокуратура виявила корупцію в діях старшого брата мера Ковеля

20 Травня 2016, 09:00
1300

Керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков звернувся до міського голови Олега Кіндера з поданням в порядку частини 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції».

Як твердить Олександр Бабенков, ще 25 січня 2016 року на засіданні профільної постійної комісії Ковельської міської ради розглядалося питання порядку денного про надання згоди на передачу частини гаражного приміщення шляхом обміну між ПТМ «Ковельтепло» та ковельчанином Геннадієм Кравчуком, який працює майстром РЖКП №2 та є зятем депутата міської ради з фракції ВО «Батьківщина» і голови цієї депутатської комісії Геннадія Кіндера(на фото). Про цю скандальну історію ми розповідали у журналістському розслідуванні «Ковельська влада маніпулює з гаражами».

За прийняття рішення щодо надання рекомендації про затвердження проекту рішення з даного питання на черговій сесії міськради проголосувало 4 присутніх депутати, в тому числі і Геннадій Кіндер.

Закон України «Про запобігання корупції» вказує, що під реальним конфліктом інтересів слід розуміти суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність прийняття рішень, або вчинення чи не вчинення дій під час виконання вказаних повноважень.

«Таким чином, участь депутата Ковельської міської ради Кіндера Г.О. в голосуванні за рішення, яким рекомендовано затвердження проекту рішення про передачу частини гаражного приміщення шляхом обміну між його зятем, майстром РЖКП №2 Кравчуком Г.П. та ПТМ «Ковельтепло» могло вплинути на об’єктивність на неупередженість прийняття такого рішення, і викликало суперечність між його приватними інтересами та представницькими повноваженнями, що могло привести до реального конфлікту інтересів», – зазначає Олександр Бабенков.

Керівник місцевої прокуратури просить міського голову Олега Кіндерапризначити проведення службового розслідування з метою встановлення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та інших норм антикорупційного законодавства. «За наявності підстав вжити заходів реагування», – йдеться у документі. Про результати розгляду подання мер має повідомити прокуратуру в 10-денний строк.

Зазвичай, у подібних випадках керівник «силової» структури звертається до суду з проханням притягнути депутата до адміністративної відповідальності. Олександр Бабенков обрав «інший» шлях, очевидно, щоб не дратувати градоначальника, передавши порушника законодавства в руки рідного брата. Це має бути щось на зразок «Каїна і Авеля»? Що виявить у Ковелі таке «службове розслідування» і яким буде «покарання» можна тільки здогадуватися.

До речі, про подання прокуратури повідомила під час засідання постійної комісії Ковельської міської ради з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів її голова Олена Матвійчук («перший кандидат» від партії «Сила людей»), яка в суді відстоює приватні інтереси сімейної фірми Кіндерів. Секретарем «етичної» комісії є депутат з фракції ВО «Батьківщина» Василь Дудка, який 2 липня 2015 року був притягнутий судом до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення щодо фінансового контролю та сплатив штраф. 


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром