Вождь волинської «Батьківщини» Кіндер погрожував журналісту «харю начистити – і всьо!»

24 Травня 2016, 11:40
1550

Не минуло й два дні з часу, відколи лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко на прес-конференції в ході приуроченого до Дня Європиробочого візиту до Рівного закликала всі країни європейської спільноти відкрити Україні шлях для входження до західної демократичної цивілізації, як її місцевий послідовник – голова волинської парторганізації «Батьківщини» та за сумісництвом мер Ковеля Олег Кіндер провів практичний «майстер-клас» з основ європейської демократії.

«Наш візит пов’язаний, в тому числі, з втіленням європейських цінностей. Магдебурзьке право є однією з фундаментальних складових розвитку європейських народів…», – наголошувала лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко.

Такий пафосний спіч українського політика дещо дисонував із буденними реаліями, так як партійні функціонери з ВО «Батьківщина», якіорганізовували прес-конференцію своєї лідерки, категорично відмовлялися впускати на цей захід депутата Ковельської міської радиВолодимира Косцьов’ята та спеціального кореспондента волинської газети «Вільна думка» Миколу Силюка.

Згодом, перед журналістами керманич «Батьківщини» висловила розуміння стурбованості лідерів європейських країн щодо корупції в Україні та затримки в реформуванні держави. Водночас наголосила, що український народ зробив все можливе для того, щоб наша держава була європейською, демократичною, вільною та реформованою.

Дійсно, рівень корупції посеред її ковельських однопартійців-адептів є дивиною хіба-що для європейців, бо для ковельчан вже давно не є диковиною сумнівне «досягнення» за кількістю корумпованих депутатів міськради з числа членів ВО «Батьківщина». До речі, цей «рекорд» не побитий і понині.

А яке воно вийшло, оте «реформування» «по-ковельські», можна було поспостерігати на традиційній апаратній нараді, котра щопонеділка розігрується на владних підмостках під егідою міського голови Олега Кіндера.

Апогеєм чиновницького консиліуму стало повідомлення про заплановане на прийдешній четвер чергове пленарне засідання Ковельської міської ради. Далі буде цитата, аби поплічники ковельського мера не звинувачували журналістів у перекручуванні інформації. Тож подаються повчання Олега Олексійовича, як кажуть, мовою оригіналу.

«Саме основне, що сесія в 316 кабінеті», – почав «накручувати» градус напруги політичний провідник волинських «біло-сердечних», якому примхою Фортуни вдалося голосами меншості ковельчан опинитися в кріслі голови міста в центрі області. – «Візьміть таблички на каждий стіл, щоб Силюка за ноги не висовувати з президії. Нє, ну – депутатська комісія, він сів на місце голови депутатської комісії і йому по-барабану, бо дємократія. Бо його тронь – за ним закон стоїть! Просто стати, харю начистити – і всьо!»

Нє, ну, давайте, дємократія не може бути з одной сторони. Є культура, є совість, є просто-на-просто елементарні людські відносини, де ти прийшов в гості, як журналіст, і веди себе, як в гостях. Дємократи! Їздити, ляпати язиком і тільки е-е-е гадості обливати скрізь кругом! Оце дємократія називається! Це там, на Заході, називається по другому: давно б вже б туалєти ходив би чистив би. Дємократія! А ми сидимо і йому в одне місце заглядаємо, бо він такий герой!»

Відомо, що головними підвалинами європейських цінностей є права людини. Автори Європейської Конституції 2005 року так і сконцентрували їхню сутність одним реченням: «Союз заснований на цінностях поваги людського достоїнства, свободи, демократії, рівності, правової держави, а також дотримання прав людини». Та й в Україні конституційно закріплено принцип, за яким Людина, її честь і гідність визнаються найвищою соціальною цінністю!

Де, в цих систематичних привселюдних кіндерових припадках щодо преси – повага до людської гідності? Чи існує хоча б натяк на дотримання прав людини? Зате є очевидною публічна погроза найвищого чиновника територіальної  громади під час виконання своїх службових обов’язків вчинити рукоприкладство відносно працівника засобу масової інформації! А це вже є погроза насильством щодо журналіста, відповідальність за яку встановлена статтею 3451 Кримінального кодексу України і карається, зокрема, позбавленням волі на строк до трьох років.

«Сьогодні День Європи. Для нас це свято, яким ми просто хочемо сказати всьому світові, в тому числі об’єднаній Європі, що ми прагнемо солідаризуватися з Європою в цінностях, на базі якої ми будуємо наше життя, в змінах, які наближують Україну до Європи», – потрясала словами рівненське повітря Юлія Тимошенко.

Однак, як наставниця Тимошенко, прагнути до цінностей – це одне, а, як послідовник Кіндер, публічно топтатися по них – абсолютно інше!

Хіба «наближують Україну до Європи» подібні істерично-кримінальні рулади найвищого представництва регіональної партійної «еліти» ВО «Батьківщина», з яких поки-що оповіщено на все горло єдину «цінність»: самоврядування на очах Європи перетворилося на самодурство?..

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024