Брат мера Ковеля просив «розібратися» із директором «Каскаду»

26 Травня 2016, 20:25
1820

На сесії Ковельської міської ради старший брат мера міста, депутат з фракції ВО «Батьківщина» Геннадій Кіндер (на фото) оголосив запит з приводу того, що на попередньому пленарному сесійному засіданні депутат Алла Півень надала слово директору ТОВ «ВКП «Каскад» Володимиру Пархонюку.

«На останній сесії Ковельської міської ради депутат від фракції БПП «Солідарність» Алла Півень, користуючись правом депутата на оголошення звернень і запитів, передала своє слово для озвучення звернення своєму помічнику-консультанту Пархонюку», – мовив Геннадій Кіндер.

На думку пана Кіндера, було порушено «Положення про помічника-консультанта депутата Ковельської міської ради», а саме пункт 4.5.: «Помічник-консультант депутата повинен утримуватися від використання посвідчення помічника-консультанта депутата в особистих інтересах чи з корисливою метою, дотримуватися етики міжлюдського спілкування».

«Під час свого виступу Пархонюк, в якості помічника-консультанта міської ради Півень, по суті здійснював представницькі позиції власного підприємства «Каскад» в особистих інтересах, чим порушив вказану норму положення. Враховуючи вищенаведене, прошу керівнику місцевої прокуратури та начальнику Ковельської поліції надати правову оцінку діям помічника-консультанта Пархонюка та вжити заходів врегулювання в межах компетенції та чинного законодавства», – наголошує Геннадій Кіндер.

Він також просить постійну депутатську комісію міської ради з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів, яку очолює Олена Матвійчук, розглянути питання перевищення повноважень помічником-консультантом депутата міськради Володимиром Пархонюком.

Хоча на сесії депутат Алла Півень не вказувала, що надає слово своєму помічнику-консультанту. Володимир Пархонюк, якого було представлено директором ТОВ «ВКП «Каскад», розповів присутнім про те, що його товариство перемогло у Вищому господарському суді, і що рейдерство ковельського міського голови Кіндера – зупинено.

Сумнівний запит Геннадія Кіндера депутати «провалили». Під час волевиявлення «за» проголосували лише 13 обранців громади, 11 були «проти», 7 – утримались.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром