Засідання «етичної» комісії Ковельради «зірвала» голова

01 Червня 2016, 22:26
1373

Позачергове засідання постійної комісії Ковельської міської ради з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів не відбулося, бо не прийшла її голова – депутат від партії «Сила людей» Олена Матвійчук (на фото).

Депутати повинні були розглянути та затвердити висновки щодо двох раніше поданих на комісію заяв – депутата з фракції «УКРОП» Галини Стасюк, яка скаржиться на хамство мера Кіндера, та директора ТОВ «ВКП «Каскад» Володимира Пархонюка, котрий заявляє про рейдерство градоначальника, а також подання керівника Ковельської місцевої прокуратури Олександра Бабенкова до міського голови Олега Кіндера, бо прокуратура виявила корупцію  в діях старшого брата мера – депутата з фракції ВО «Батьківщина» Геннадія Кіндера.

Не зважаючи на погодні умови, на комісію прийшли четверо з шести її членів, працівниця місцевої прокуратури, троє членів новоствореної громадської ради при міській раді, депутати з інших постійних комісії, журналісти. Однак заступник голови «етичної» комісії Андрій Мілінчук, з фракції «Самопоміч», оповістив: до нього зателефонувала Олена Матвійчук, заявивши, що вона не може прийти на засідання, бо на дворі – сильна злива. Дивним чином, але працівниця секретаріату, яка зазвичай присутня на засіданнях постійних депутатських комісій, теж не прийшла, хоча була на робочому місці поверхом нижче. Секретар міської ради Віра Федосюк підтвердила, що Матвійчук не може прийти через погодні умови.

«Голова комісії розпоряджається проведенням комісії», – наголошувала Віра Федосюк.

«Через одну людину – Альону – не проводити засідання? Це вже хамство», – обурювався, з огляду на правомочний кворум комісії, голова депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс.

Віра Федосюк пояснювала, що Олена Матвійчук прийшла в секретаріат, забрала документи, бо готувалася до комісії, в неї є висновки.

«А чого висновки в неї, а не в секретаріаті?» – допитувалася Галина Стасюк.

«Тому що вона голова комісії. У вас є положення про постійні комісії. Почитайте! Що ви мені такі дурні питання задаєте, депутатка?!» – на підвищених тонах шпиняла у відповідь Віра Іванівна.

«Оце – дурні питання?» – чудувалася Галина Миколаївна.

«Ви не знаєте, що зробити? Переобрати її, якщо вона не може працювати», – висловив думку Володимир Пархонюк стосовно голови комісії.

«У мене таке враження, що Матвійчук спеціально «прикриває» Кіндера, тому що вчора здали документи, там – все по закону написано», – вважає Галина Стасюк.

«Якби це вам треба було, то ви б її [Матвійчук] дістали би з-під землі, Віро Іванівно! І вона би тут була, як птічка», – переконаний пан Пархонюк.

«Як ми можемо надіятися, що нас будуть слухати, членів новоствореної громадської ради при міській раді, коли тут таке відбувається. Я могла «допливсти» до міської ради, а вона ні? Якщо ви, депутати, одне одного не поважаєте…», – дивувалась громадська активістка Людмила Васковець.

«Люди дуже бояться питань, які там є. І ще хочу довести до вас, як членів комісії, такий факт. Коли я здавав звернення, то Матвійчук мені сказала: «Мене в Ковелі немає. Здайте звернення в секретаріат». Заніс в секретаріат, але там було закрито, бо був день депутата. Тоді я заїхав на роботу до Матвійчук. Заїжджаю, а там госпожа Матвійчук сидить за крісельцем, ще дві баришні – і попивають каву, їдять цукерки. Матвійчук зі мною навіть не привіталася. Я не встиг переступити поріг, як вона каже: «А я вас сьогодні не прийму!» Кажу: «Не поняв. А мене не треба приймати. Я приніс звернення. Візьмете?» – «Я вам сказала – через секретаріат». Весь вопрос! О-о-о… І ще були слова сказані: «А я тут не депутат». «А де ж ви депутат?» – запитую», – розводив руками у кабінеті секретаря міськради Володимир Пархонюк.

Засідання «етичної» комісії має відбутися о 10-й годині 10 червня. Якщо знов у «головихи» щось не нагодиться…

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024