По дорозі до Ковеля отруїлися юні футболісти з Харкова

04 Вересня 2019, 11:17
Поїзд / Фото ілюстративне 3618
Поїзд / Фото ілюстративне

ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» завершив розслідування спалахів гострих кишкових інфекцій серед учасників футбольного тренувального збору «Тайм» у Ковелі.

Про це повідомляється на сайті ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Всього на збір приїхали 57 дітей з Києва та Харкова. Спалах інфекції виник у 7 дітей  із 17,  що прибули з Харкова. Перші прояви захворювання у дітей  виникли у поїзді. Ймовірним фактором послужили продукти харчування, які споживали діти в дорозі без належних умов зберігання та високій температурі повітря.

Матеріал від хворих дослідили бактеріологічно та вірусологічно. У всіх хворих виявили ентеробактер.

Стан хворих стабілізувався протягом доби. Пояснюючи задовільним станом, батьки відмовились від стаціонарного лікування і забрали дітей додому 24 серпня 2019 року.

Зазначається, що в ході епідеміологічного розслідування в закладі встановили порушення протиепідемічного режиму, при дослідженні змивів виявили  кишкову паличку в 28%. Спеціалісти надали рекомендації підприємцю щодо усунення порушень протиепідемічного режиму. В закладі провели заключну дезінфекцію з послідуючим лабораторним контролем її якості. Роботу комплексу «Тайм» не припиняли.

Також аналогічні порушення спеціалісти виявляли при реєстрації спалаху в цьому закладі в 2017 році. З 2017 року заклад не перевірявся контролюючими службами. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром