Ковельська мерія почала платити за будівництво пляжу

12 Липня 2016, 10:34
1466

На березі Турії у Ковелі затихли роботи з будівництва рекреаційної зони, де мають бути ігрові майданчики, пляж, велосипедна та пішохідна доріжки. Ініціатором проекту, який підтримала міська влада та ковельчани, є народний депутат України Степан Івахів.

Минулого року на День міста Степан Івахів подарував Ковелю сертифікат на 2 мільйона гривень, і визначив завдання, щоб на ці кошти була побудована Набережна героїв. Під час святкування нинішнього Дня міста помічник народного депутата, голова благодійного фонду «Патріоти Волині» Денис П’ятигорець наголосив, що цьогоріч серед пріоритетів – капітальне будівництво рекреаційної зони лівого берега водосховища.

Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому Ковельської міської ради, як замовник, уже перерахувало підряднику – комунальному підприємству «Добробут» 300 тисяч гривень, як попередню оплату на капітальний ремонт водосховища та пляжу, та 34 тисячі 427 гривень – приватному підприємству «Ковелькомунпроект» за виготовлення проектно-кошторисної документації даного ремонту.

Невідомими, правда, залишаються як загальна кошторисна вартість будівництва зони рекреації, так і наявність достатнього фінансового ресурсу: чи конвертувались у реальні гроші, надійшовши на розрахунковий рахунок, «сертифікатні» івахівські два мільйони?

22 квітня – на початку облаштування зони відпочинку ковельський міський голова Олег Кіндер запевнив, що усі будівельні роботи заплановано завершити до Дня міста, 3 липня, мовляв ковельчани отримають чудовий подарунок до свята. Але не судилося…

До речі, у травні заступник міського голови Андрій Товстига на апаратній нараді у міськвиконкомі заявив, що для реалізації даного проекту не вистачає близько 900 кубометрів ґрунту.

«А, може, там варто понизити відмітку? Там є ж куда… Подивіться візуально», – запропонував тоді мер Олег Кіндер.

Наше видання запропонувало ще один варіант: повернути землю, яку нещодавно навезли на приватну ділянку по вулиці Самійла Величка, де Олег Олексійович на початку своєї першої каденції звів із добротного дерев’яного бруса двоповерхові «хороми», які згоріли п’ять років тому. Як стверджують місцеві жителі, цей «перевезений» пісок за бюджетні кошти намили близько десяти років тому, коли чистили водосховище.









Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром