Ковельський «УКРОП» звинувачує Кіндера у невиконанні партійного розпорядження Тимошенко

13 Вересня 2016, 11:30
1565

Влітку лідерка Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко підписала внутрішньопартійне розпорядження, аби депутати-однопартійці на місцях до 20 липня внесли на розгляд своїх рад проекти рішень про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги і в разі чого навіть скликали позачергові сесії.

Виконуючи вказівку «зверху», депутати фракції ВО «Батьківщина» у Ковельській районній раді внесли такий проект рішення до порядку денного.



Голова фракції Володимир Андросюк переконував депутатський корпус проголосувати за встановлення мораторію, однак переконати своїх колег йому так і не вдалося. Проект підтримали лише 16 депутатів, 9 виступило проти і троє утрималося.  

Якщо в районі «тимошенківці» дощенту вірні Юлії Тимошенко, то у Ковелі міський голова та водночас очільник Волинської обласної парторганізації «Батьківщини» Олег Кіндер її вказівку і не думав виконувати. Хоча за підсумками останніх виборів леді Ю вручила Олегові Олексійовичу на партійному з’їзді 12 грудня 2015 року вимпел та шарфик з емблемою партії. У цій ситуації ковельський градоначальник виглядає невдячним партайгеноссе Юлії Володимирівни, займаючись справжнім партійним саботажем.

Тоді проект мораторію підготували керівники двох депутатських фракцій –Ігор Пініс («УКРОП») та Олександр Місяць (Радикальна партія Олега Ляшка).


Під час засідання профільної постійної депутатської комісії відбулася «гаряча» дискусія. Секретар Ковельради та керівник міського партосередку «Батьківщини» Віра Федосюк накинулась на авторів проекту, мовляв, вони хочуть «завалити» всю «комуналку» міста. Ігор Пініс переконував у необхідності прийняття мораторію. Олександра Місяця на засіданні не було.

«Голоси» обранців громади за даний проект на комісії розділились: депутати від ВО «Батьківщина» Геннадій Кіндер та Святослав Степанюк – утримались, Вадим Ткачук (ВО «Свобода») та Тетяна Кибиш (БПП «Солідарність») – проголосували «за». На засіданні були відсутні троє членів комісії Сергій Кошарук (БПП «Солідарність»), Володимир Косцьов’ят(УКРОП) та Сергій Янок (ВО «Батьківщина»).

На сесії міської ради Олег Кіндер ніяк не хотів ставити на голосування проект Пініса-Місяця, «всунувши» проект власного «виробництва», автором якого значився голова фракції ВО «Батьківщина» Василь Дудка, минулого року засуджений судом корупціонер. Зрештою, після тривалих наполегливих «вмовлянь» до головуючого не порушувати тимчасовий регламент, Пініс таки добився свого. Кіндер поставив «укропо-ляшківський» проект рішення на голосування, але провладні депутати його «провалили».




Нічого дивуватися, що проект «біло-сердечних» прийняли. Причому це рішення стосується не встановлення мораторію у Ковелі, а є зверненням до Верховної Ради та Кабінету Міністрів. А це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Неймовірним є і те, що подібне звернення Ковельська міська рада… прийняла минулої сесії! Авторами тої петиції до парламенту та уряду були все ті ж Ігор Пініс та Олександр Місяць. З самим рішенням і текстом зверненням можна ознайомитись на офіційному сайті ради, скачавши це посилання.

Ознайомившись з двома документами, можна побачити явний плагіат. У команді Кіндера не видумали нічого іншого, як просто безсоромно переписати цілі абзаци з чужого тексту. Таким чином, до столиці ковельська влада надіслала два фактично однакових звернення з різницею в 28 днів! А секретар ради Віра Федосюк на своїй сторінці у Фейсбуці переконує всіх, що на сесії депутати підтримали проект фракції «Батьківщини» про встановлення мораторію.

«На сесії депутати не зрозуміли, що сталося. За що вони проголосували? Що прийняли? Керівники партосередку «Батьківщини» тепер розповідають ковельчанам і своїм партійним «босам» байки, як сесія Ковельської міськради ніби прийняла рішення про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів, тоді як насправді звернулася до Верховної Ради та Кабміну, хоч місяць тому з тим самим ми вже зверталися. І все це сталося через ганебну поведінку міського голови Олега Кіндера та його однопартійців. Така ось подвійна мораль! Юлія Тимошенко має про це знати і зробити з цього висновки», – вважає Ігор Пініс. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39