Ковельським школярам розповіли про їхні права та профілактику булінгу

08 Вересня 2019, 11:36
Ковельським школярам розповіли про їхні права та профілактику булінгу 1524
Ковельським школярам розповіли про їхні права та профілактику булінгу

У Ковелі говорили про права дітей та профілактику булінгу в учнівському середовищі.

Про це повідомляється на сторінці Ковельського місцевого центру з надання БВПД у Facebook.

Для попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів в учнівському середовищі, вмінню відстоювати та захищати свої права у межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 5 вересня спеціалісти провели правові уроки для учнів 8 класів шкіл № 5 та №8 міста Ковеля.

Організаторами заходів стали фахівчиня Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк, директорка центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк та інспекторка ювенальної превенції сектору превенції міста Ковеля Тетяна Козій.

Під час уроків переглянули відеоролики, у яких йшлося про шкільний булінг та про права та обов’язки дітей. Учасники обговорили поняття булінгу, ознаки булінгу, відповідальність за вчинення булінгу та коло відповідальних осіб за забезпечення створення у закладі освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу. Також з школярами провели тематичні ігри «Біла ворона», «Чому так стається» та «Займи позицію».

Крім того учням розповіли про Конвенцію про права дитини, акцентувавши, що це є перший і основний міжнародно-правовий документ, який присвячений широкому спектру прав дитини. Учням запропоновали тематичні малюнки, за якими діти мали визначити, які права на них продемонстровані. Фахівці наголосили, що поруч з правами є ще й обов’язки, про які необхідно пам’ятати та виконувати.

На завершення заняття для кращого засвоєння інформації дітям роздали інформаційні матеріали «Твої права твій надійний захист», «Злочин не розвага за це карають», «Захисти права дитини». 

 




Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024