Влада хотіла дискредитувати членів контрольної комісії Ковельради, – депутат

29 Вересня 2016, 16:56
1770

Тимчасова контрольна комісія Ковельської міської ради була створена для вивчення проблемних питань, які стосуються роботи госпрозрахункового ринку на вулиці Брестській та Привокзальній площі і були порушені головою депутатської фракції «УКРОП» Ігорем Пінісом (на фото) та підприємцями на пленарному засіданні у березні цього року.

Комісія обстежила ринок, який лихоманить, ознайомилася з документами, що були надані підприємцями та виконавчими органами влади, провела зустрічі та бесіди із сотнями людей, котрі тут торгують.

Як стверджує Ігор Пініс, виявлено десятки порушень законодавства України, «які по своїй суті мають характер, як адміністративних, так і кримінальних правопорушень». За його словами, на жаль, ні керівництво ринку, ні посадові особи міської влади не виявили бажання шукати шляхи вирішення тих проблем, які уже багато років турбують жителів міста та підприємців, що здійснюють свою діяльність на ринку.

Ігор Пініс заявляє, що ковельський міський голова Олег Кіндер, секретар міськради Віра Федосюк та виконавчий комітет втручалися у роботу тимчасової контрольної комісії і здійснили спробу дискредитувати її членів. Він наголошує, що даний випадок одноголосно засудили члени комісії. Все це буде потребувати розгляду Ковельською міською радою.

«У зв’язку із небажанням певних посадових осіб виконавчого комітету міськради та керівництва Ковельського госпрозрахункового ринку виконувати вимоги законодавства України та сприяти роботі тимчасової контрольної комісії міської ради на її найближчому засіданні буде підняте питання про передачу ряду документів та заяви до правоохоронних органів», – запевняє Ігор Пініс.

Оскільки на сесійному засіданні Ігор Пініс був відсутній, то його «інформаційний лист» озвучила депутат з фракції «УКРОПу» Галина Стасюк. Міський голова Олег Кіндер відразу ж це прокоментував.

«А ви кажете політики немає. Ось вам і політика. Порушення головою міської ради і секретарем або ваших прав, або якихось інших порушень передайте мені, як голові міському, я передам в правоохоронні органи, нехай вони вивчать питання і притягнуть винних осіб до відповідальності. Якщо я на засіданні виконавчого комітету депутату міської ради, голові тимчасової контрольної комісії дав доручення, як міський голова, і довго мені розказував пан Пініс, що я не маю права давати доручення, бо він є депутат, це є абсолютно різні речі. Нехай чоловік трішки ознайомиться…», – сказав Олег Кіндер, звертаючись, очевидно, до Галини Стасюк.

Але думку мер не закінчив, бо його перебивав своїми репліками депутат з фракції ВО «Батьківщина» Сергій Янок.

«Сергій Вікторович, є коректність нашого спілкування. Ви хочете поговорить?!» – спитав Олег Олексійович.

«Да! Я хочу поговорити, бо ви із-за одного слова між собою гавкаєтеся. Я не можу понять чого», – дивувався учасник АТО, «кіборг» Сергій Янок.

«Я дав доручення, бо я маю право, як голова, давати доручення. Я маю право законом давати доручення… От вам політика!» – пояснив йому Олег Кіндер політичну «кухню».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром