У Ковелі знову обвалилась частина аварійної пам’ятки архітектури

02 Листопада 2016, 18:00
1634

Про це повідомила ковельському міському голові Олегу Кіндеру на апаратній нараді начальник відділу по управлінню майном комунальної власності Вікторія Васінович.

Схоже на те, що про новий обвал владі стало відомо випадково. Під час виїзної наради під головуванням заступника мера міста Ігоря Прокопіва та за участю представника управління культури Волинської обласної державної адміністрації, яка відбулася минулої п’ятниці біля обваленої пам’ятки архітектури місцевого значення, при обстеженні чиновники виявили, що обвалилася частина стіни прибудови разом із вікном.

«Лікарі казали, що це сталося з четверга на п’ятницю. Тобто, далі ота «тяжка» частина продовжує руйнуватися. Під час наради представник з МТМО [міськрайонного територіального медичного об’єднання] на виконання протокольних доручень і листа, який було їм направлено, повідомив, що вони отримали містобудівні умови і в них «на виході» проект по консервації», – говорить Вікторія Васінович.

Міський голова Олег Кіндер поцікавився у головного архітектора міста: «Ну, то все ж таки, яке рішення по даному об’єкту»? За словами Людмили Мурай, наразі проводяться першочергові протиаварійні заходи, а далі будуть працювати по об’ємах реконструкції будівлі.

«Оту стєнку до будинку, що?» – запитав Олег Олексійович.

«Її треба розібрати і відбудувати, щоб можна було вперти в ту систему. І обов’язково зробити хоча би тимчасове водовідведення», – відповіла Людмила Любомирівна.

«Чим швидше треба ту стєнку розібрати», – дав вказівку мер міста.

При цьому Вікторія Васінович передала міському голові сказане на виїзній нараді працівником управління культури Волинської ОДА, щоб всі роботи, в тому числі і консервація аварійної будівлі, погоджувалася з даним управлінням. 


Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром