Кіндер буде наскоком перевіряти комп’ютери своїх підлеглих

16 Листопада 2016, 15:32
1535

У Ковельському міськвиконкомі посилюється контроль за робочим часом працівників та використанням ними службових комп’ютерів. Відтепер кожен службовець мерії по приходу на роботу відразу повинен увімкнути свій «комп», зафіксувавши, таким чином, початок робочого дня.

Про ці та інші нововведення повідомив на апаратній нараді ковельський міський голова Олег Кіндер, згадавши для прикладу начальника відділу земельних ресурсів Вадима Логвінова.

«Прийшли на робоче місце і включили свій комп’ютер. Він фіксує: в скільки ви прийшли на робоче місце. У вісім ноль-ноль замість того, щоб Вадим Григорович піти курити, ви прийшли, включили комп’ютер, подивились свої… а потім курити», – наставляв Олег Кіндер підлеглих, як поєднувати «приємне з корисним».

«А я його не виключаю», – простакувато зізнався Вадим Логвінов.

Просто для загального розвитку міськвиконкомівців мер повідав їм із якось-то почутого.

«Я колись спілкувався з працівником «СітіБанку». Це – американський банк. Який говорить, що робочий час його визначений роботою на комп’ютері. Ну, що сказав Вадим Григорович: «А я не виключаю його», там такого немає. В туалет виходиш і виключаєш свого комп’ютера, бо вся інформація закрита. І не дай Бог ви вийшли в туалет і не виключили комп’ютер. Автоматично вас звільняють з роботи. Ніхто з вами даже не говорить чого. Чи вам так захотілось, що ви не встигли виключити комп’ютер. Абсолютно це ніхто не обговорює. Навіть заява на звільнення не пишеться, тому що ви заключаєте контракт – це вписано», – ділився американськими підходами до роботи Олег Олексійович.

Між іншим, які ж то справи «звели» його, периферійного ковельського градоначальника, з одним із найбільших банків США? Хіба відкриття закордонних рахунків?

Не пояснивши одне, він вкотре наголосив на жорсткому контролі і що саме комп’ютер буде визначати робочий час кожного працівника міськвиконкому.

«І робота комп’ютера визначає ваш робочий час. Ви мене всі зрозуміли?! Прийшли без десяти вісім, чи без п’яти вісім, переділися, сіли на своє робоче місце. Оце починається робочий час. Включили комп’ютер. Він у вас включився без пару хвилин вісім. І далі ідете курити… Я на повному серйозі! Приходите і включаєте комп’ютер, щоб ви могли зрозуміти, що вам сьогодні в першу чергу треба зробити, щоб спланувати свій час», – втокмачував черговість взаємозв’язку праці та паління на робочому місці мер міста.

Як твердить Олег Кіндер, за працівниками міськвиконкому здійснюється відеонагляд, одна з камер, до речі, встановлена у залі засідань виконавчого комітету. Незважаючи на це, він особисто буде перевіряти їхні комп’ютери.

«Сьогодні стоять дуже потужні сервера. Практично вони дивляться, що ви робите по кабінетах, бо відеонагляд все зведено до них у кабінет [один з кабінетів загального відділу]. І багато-багато, всі мережі, все-все оновлено. У будь-який час я беру будь-якого комп’ютерщика, прихожу і сідаю за ваш комп’ютер. У будь-який час! Щоб побачити, що у вас є в комп’ютері, чи фотографії. Проконтролюємо зразу на які сайти ви заходите. Можете журнал стирати – не стирати. Повірте мені, ця робота абсолютно провіряється, аналізується, робиться аналітика і тоді задається питання: чим займалися люди в робочий час», – застеріг міський голова.  

Після наради чиновники мусили видалити зі своїх комп’ютерів усі особисті фотографії, відеофільми та всі «плеєри», завдяки яким можна дивитися відео.  

«Вам плеєри не потрібні. Просто-на-просто! Коли ми говоримо з кимось і мені задають питання: «Вам системний блок з відеокартою?», то я задаю питання: «А відеокарта до чого?» Ми ще наради через скайп не проводимо і багато речей, які…  то вам відеокарти, повірте, дуже потужні відеокарти, вам не потрібні. Для чого вони вам? Робота вашого комп’ютера абсолютно перевіряється сто відсотків: чим занімались, не дивлячись на камери, які вас знімають в робочий час», – резюмував Олег Кіндер. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром