У Ковелі – конфлікт мешканця з патрульною поліцією Луцька

24 Листопада 2016, 15:54
1922

Під час патрулювання у Ковелі поліцейські з Луцька поводили себе нетактовно та грубо, – стверджує місцевий водій.

Відео спілкування з поліцейськими він виклав на Youtube, – пише ВолиньPost.

Чоловік каже, що його зупинили на вулиці Грушевського та попросили бути свідком у справі зупинки автомобіля, яким кермував п'яний шофер. Чоловік відмовився. Натомість патрульний сказав, що оштрафує його за непристебнутий пас безпеки та відійшов до службового авто. Чоловіка каже, що мусив перейти дорогу в невстановленому місці, де продовжив спілкування з іншим поліцейським старшим лейтенантом Капустинським (на фото).

Із часом розмова ставала все емоційнішою, а поліцейські перейшли на «ти» та вживали слово «дєвочка» в бік водія.

Зрештою на нього виписали постанову і протокол за: 1)За непристебнутий ремінь безпеки. 2)За перехід дороги у невстановленому місці

Патрульна поліція Луцька вивчає факти, викладені на відео громадянина щодо ситуації в Ковелі.

Публікуємо її без змін і правок:

«Наразі зазначаємо, що саме відео є змонтованим, деякі моменти повторюються кілька разів, спеціально нагнітаються звуки, фрази і надписи на відео. Ми вважаємо поведінку громадянина дещо провокативною, хоча дії інспекторів також не є бездоганними, як це мало б бути.

Звісно, автор ролика має дуже багато прав, у тому числі, право направити скаргу на дії патрульних. По цьому факту проводиться перевірка, встановлюються обставини справи, переглядається відео з нагрудних камер.

Закликаємо громадян більше аналізувати процеси та вчинки інших, адже емоційний відеоролик, на який, до речі, його автор витратив чимало часу, аби він виглядав ефектнішим, не дає остаточної оцінки діям патрульних.

Крім того, жодного письмового звернення щодо дій інспекторів особисто від автора ролика не надходило.

Вважаємо за необхідне повідомити, що за час роботи в м. Ковель протягом тижня патрульні затримали близько 10 нетверезих водіїв та винесли кілька десятків постанов за порушення ПДР», – йдеться в повідомленні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024