На Ковельщині триває реконструкція дитячого садка

25 Листопада 2016, 18:00
1780

У селі Уховецьк Ковельського району відновлюють старе приміщення дитсадка: будівля простояла пусткою майже 20 років.

Дошкільну установу капітально відремонтують за кошти субвенції з державного бюджету в сумі понад 2 мільйони 177 тисяч гривень. Окрім реконструкції першого та другого поверхів, будівельники також переобладнають господарську споруду на території дитсадка під котельню, – повідомляє ВОДТРК.

«Відновлення – це капітальний ремонт. І, відповідно, необхідно було зробити котельню для опалення дитсадка. Ми провели реконструкцію господарської будівлі під котельню. Роботами, які виконує сьогодні підрядник, на сьогоднішній день я задоволений. І думаю, що спільними зусиллями зробимо все  для того, щоб ці кошти, виділені з Кабінету Міністрів України на відновлення нашого дитсадка, були вчасно освоєні, і  ми в 2017 році змогли відкрити навчальний заклад», – каже Уховецький сільський голова Володимир Демидюк.

В останні роки народжуваність у селі зростає. І батьки хочуть, щоб їхні діти отримували дошкільну освіту в дитсадку. Тому ремонтом переймається і громада.

«Ми дуже хочемо, щоб в нашому селі був садочок, оскільки я, наприклад, як би із зв’язаними руками, бо не можу ніде собі підшукати роботу,  мушу доглядати за дитиною… Ми зголошувалися з батьками і прибирали територію нашого садочка. І видно, що процес пішов», – зауважила мешканка села Оксана Марушко.

Вже на сьогодні сформовано списки двох груп ДНЗ, які відвідуватимуть близько 50 дітей. В Уховецьку переконані, що після відновлення дитсадка зможуть приймати у себе й дошкільнят з навколишніх населених пунктів Ковельського району.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024