Ковельські чиновники відфутболюють жінок та матерів учасників АТО

26 Листопада 2014, 10:36
1505

Згідно рішення 58-ї сесії від 24 липня 2014 року Ковельської міської ради та доповненим рішенням 59-ї сесії від 28 серпня 2014 року учасники АТО, а саме: мобілізовані, контрактники та добровольці мають право безкоштовно отримати земельні ділянки. В доповнене рішення додали вулиці.

Ініціативна група у складі жінок та матерів військових уже не перший місяць ходять кабінетами Ковельської міської ради у пошуках правди та конкретних відповідей на запитання: Коли ж будуть надані земельні ділянки та скільки ще можна чекати? Чому в інших містах сім’ї уже розпочали роботу з оформлення документації на отримані ділянки, а ковельчани в очікуванні проектної документації на їх отримання?

Тому в черговий раз вони вирішили завітати до міської ради без попередження, аби не сполохати можновладців. Проте застати на робочому місці їх і без попередження важко. Жінки ходили з одного кабінету в інший – і так весь ранок, то вгору, то вниз.

Біля 9 години ранку жінки були біля кабінету Конащука Юрія Анатолійовича, який безпосередньо займається питанням регулювання земельних відносин для учасників АТО. Та на місці не застали. Телефоном він повідомив, що з’явиться біля 10 ранку.

Чекаючи, ініціативній групі вдалось потрапити до секретаря міської ради Михайла Гетьмана. На всі запитання він дав чітку і швидку відповідь: «Мінімум півроку проектна документація готуватиметься, нічого не зміниться, якщо ви будете постійно ходити, бо є певна процедура. Усе в роботі. Рішення про дозвіл є, але треба зробити ПДП (план детального планування), бо без нього далі документи неможливо буде зробити».

Далі пішли до начальника земельних ресурсів Вадима Логвінова. І знову одні і ті ж обличчя, у ті самі двері. Вдалось дізнатись, що на черговій сесії, яка відбудеться в четвер, 27 листопада надаватимуться ділянки сім’ям загиблих в АТО. Та не всі озвучені прізвища були для жінок відомими…

Потрапивши до Юрія Конащука знову почули про ПДП, який розробляється. Коли буде готовий поки невідомо, але ділянки на сесії даватимуть навіть без нього. Проте, як сім’ям далі їх оформляти без готового ПДП поки незрозуміло.

Виникає думка, що їх хочуть надати аби просто люди перестали ходити і заспокоїлись. Та жінки й матері налаштовані рішуче.

 Навіщо було взагалі обіцяти ділянки якщо вони їх не можуть виділити? І чому вони й надалі надаються працівникам міської ради, а учасникам АТО кажуть чекати?

Тож чергова сесія міської ради обіцяє бути «гарячою».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024