На комунальній землі в центрі Ковеля «рилися» «чорні археологи»

13 Вересня 2019, 12:00
На комунальній землі в центрі Ковеля «рилися» «чорні археологи» / Фото ілюстративне 4429
На комунальній землі в центрі Ковеля «рилися» «чорні археологи» / Фото ілюстративне

Під час проведення будівельних робіт на території центрального парку міста розриту землю «досліджували» так звані «чорні археологи».

Про це розповів на громадських слуханням у Ковельській міській раді директор з технічних питань приватного підприємства «Ковелькомунпроект» Віктор Дубина.

На слуханнях розглядався проєкт реконструкції парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. До початку Другої світової війни на цій території був житловий квартал, де мешкали в основному євреї, а під час окупації тут знаходилося єврейське гетто.

Читайте також: Ковельчани забракували проєкт реконструкції центрального парку міста  

Під час «гарячих» дискусій з приводу майбутньої реконструкції Віктор Дубина згадав масштабне і дороговартісне будівництво у парку нової сцени.

Читайте також: Ковельська мерія, нарешті, зізналася: скільки коштує нова сцена в парку

«Коли робилися оці всі мережі, і коли сам парк розривався, хто там бачив, взяти в північнішій стороні парку, там знаходили старі фундаменти. Коли розрили парк десь від бомбосховища в районі літньої естради, там не було знайдено ніяких фундаментів. Може, воно війною було знищено. Коли навіть приходили «чорні археологи», вони добре думали тут щось знайти, а знайшли мінімум. Нічого не можна там знайти. Тобто саме в північнішій частині є ці старі фундаменти, є все», – сказав Віктор Дубина.


 

Коментарі
14 Вересня 2019, 13:39
Ахах які це чорні археологи так звичайні люди .....
14 Вересня 2019, 16:08
А ще бомбіка не розрили?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром