У Ковельському МТМО провели унікальну операцію на серці

22 Вересня 2019, 11:55
У Ковельському МТМО провели унікальну операцію на серці 4316
У Ковельському МТМО провели унікальну операцію на серці

У районній лікарні Ковеля провели операцію на відкритому серці 64-річному чоловікові з села Гута Ратнівського району, у якого стався інфаркт.

Цей випадок унікальний, бо досі операції такої складності виконували лише в спеціалізованих закладах. Про те, як пройшла операція і як себе почуває пацієнт, розповіли у сюжеті ТСН.

Операцію на серці протягом шести годин проводили відразу четверо кардіохірургів. Серце 64-річного чоловіка медики зупинили на півтори години.

«До цього такі операції проводились тільки в високоспеціаліхованих кардіохірургічних центрах та деяких обласних лікарнях», – каже лікар-анестезіолог Ковельського МТМО Юліан Голик.

Федір Кіндратович на 5 день після операції почувається бадьоро.Усі ці дні дружина Світлана від нього не відходила ні на крок.

«Зроблена велика об’ємна операція: заміна висхідної аорти. Тепер пацієнт готується до виписки», – каже лікар-кардіохірург Володимир Мороз.

У сюжеті також зазначають, що технічна база ковельської лікарні вражає. Сучасне обладнання тут у кожному відділенні. Гроші, крім основних джерел фінансування, дають меценати та різні гранти. 70% кадрів – молоді спеціалісти. Двом керівникам закладу немає і 25 років. Розповідають, як їм вдається втримати у районній лікарні молодих медиків: оплачують курси, стажування і навчання.

У Ковель їдуть лікуватися з усієї України і навіть з-за кордону.

«У нас були недавно пацієнти з Канади, зі США. Їдуть із сусідньої Польщі та Білорусі», – каже лікар-уролог Ковельського МТМО Максим Овечко.

Своїм секретом успіху ковельські медики називають командну роботу. До кінця нинішнього року планують зробити ще півсотні складних операцій на серці, а також готуються до першої пересадки нирки. 

Коментарі
22 Вересня 2019, 18:18
Для кого ви це пишете? Навіщо дражните простих людей? Їм такі операції не світять, в них немає грошей навіть на те, щоб переступити поріг кардіохірургічного відділення.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024