Ковельчанина оштрафували за спробу дати патрульним хабар

24 Вересня 2019, 12:43
3156

Мешканець міста порушив правила дорожнього руху і намагався хабарем відкупитися у поліцейських.

Патрульні поліцейські зупинили ковельчанина Володимира Віндюка, керуючого автомобілем «Volkswagen Golf», за перетин суцільної лінії на вулиці Холмській у Ковелі. Під час оформлення документів про порушення правил дорожнього руху він почав пропонувати 200 гривень, аби тільки проти нього «зам’яли» справу. Правоохоронці попередили водія, що за це передбачена уже кримінальна відповідальність. Однак останній продовжував настирливо сунути їм гроші.

Один з патрульних не витримав і зателефонував оперативному черговому Ковельського відділу поліції. Невдовзі на місце події прибули співробітники, які задокументували «пропозиції неправомірної вигоди».

Слідче відділення відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України, санкція якої передбачає штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Під час досудового розслідування між прокурором Олександром Омельчуком та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук затвердив дану угоду та призначив Володимиру Віндюку мінімальний штраф, що становить 8500 гривень.

Коментарі
24 Вересня 2019, 17:00
Мабуть зловили на об"їзді "лежачого поліцейського" біля лісгоспу. Гольф низька машина і їдучи прямо можна бампера відірвати. Гонщики як ганяли по вулиці так і ганяють, а звичайні мешканці мусять калічити машини.
25 Вересня 2019, 01:02
Не витримав і зателефонував. На показ можна і одного оштрафувати. А гроші як брали так і беруть...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024