Комісія Ковельської міськради прозвітує по ветсанзаводу

24 Вересня 2019, 14:04
Ветсанзавод у Ковелі 2279
Ветсанзавод у Ковелі

Створена два з половиною роки тому тимчасова депутатська комісія міської ради, яка вивчала діяльність ветсанзаводу, прозвітує про свою роботу.

Нагадаємо, у серпні на пленарному сесійному засіданні Ковельської міської ради заступник мера з питань житлово-комунального господарства Андрій Товстига апелював до міського голови Олега Кіндера з приводу депутатської тимчасової контрольної комісії, яка була створена на сесії 8 травня 2017 року рішенням № 25/3 для вивчення та вирішення питань діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», і звіту якої ще й досі немає.

«Я неодноразово піднімав питання щодо звіту комісії по ветсанзаводу. Зараз дуже багато популізму і «медальок» на цю тему. У нас була комісія Ігоря Пініса і я щось просто не можу собі поставити на контроль, щоб підготувалися фахівці, які цим займалися, і заслухати звіт», – сказав Андрій Товстига, який був керівником з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Читайте також: Заступник мера Ковеля згадав очільника місцевого «УКРОПу» і «медальки» за ветсанзавод

Голова цієї комісії, очільник депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс ще минулого місяця подав до секретаріату звіт.

«Тимчасова контрольна комісія міської ради з вивчення та вирішення питань діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» провела два засідання, – говориться у звіті. – Члени комісії неодноразово виїжджали на територію Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», моніторили процес  будівництва водогону, забезпечення привозною питною водою, оздоровлення дітей згаданого мікрорайону.

На даний час будівництво централізованого водопостачання мікрорайону завершується, під час нього проводилося забезпечення мешканців привозною водою.

Було вивчено статистичні матеріали по рівню захворюваності населення на онкологічні та алергічні захворювання та встановлено, що рівень захворювань незначно вище середньостатистичних показників по місту.

Тваринні рештки з території філії вивезені в герметичні ємкості.

Діяльність Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» припинено.

Тимчасова контрольна комісія міської ради рекомендує виконавчому комітету Ковельської міської ради:

- завершити будівництво водогону та здати його в експлуатацію;

- завершити будівництво відгалужень водогону на всіх вулицях, потерпілих від діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод»;

- вивчити питання щодо можливості будівництва централізованої каналізаційної системи вищезазначеного мікрорайону;

- проводити систематичний моніторинг стану забруднення води та грунту в мікрорайоні;

- розробити поетапний план ремонту доріг у мікрорайоні;

- проводити оздоровлення дітей та дорослих в рамках діючих програм міської ради;

- до завершення повного забезпечення жителів централізованим водопостачанням проводити забезпечення привозною водою;

- звернутися до правоохоронних органів за отриманням інформації про стан розслідування справи щодо осіб, підозрюваних у вчиненні правопорушень під час  діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» та притягнення їх до відповідальності. Тримати на контролі хід розслідування.

- вивчити питання щодо передачі території з ємкостями, в яких зберігаються відходи ветсанзаводу під контроль, охорону та відповідальність визначеного виконкомом суб’єкта господарювання».

Звіт депутатської тимчасової контрольної комісії буде розглядатися на пленарному сесійному засіданні міської ради 26 вересня.

Коментарі
24 Вересня 2019, 19:19
ну то вже може Товстигу посадять нарешті? він стільки зла приніс ковельчанам. але весь час уміло перекладав свою вину на інших. Може вже пора на Соловки7
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024