Прокуратура оголосила підозру винуватцю смертельної ДТП на ковельській трасі

25 Вересня 2019, 16:36
3318

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про порушення 51-річним громадянином Республіки Польща правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб.

Нагадаємо, 24 вересня на автодорозі сполученням «Київ-Ковель-Ягодин» поблизу села Годовичі Турійського району сталася дорожньо-транспортна пригода за участю мікроавтобуса «Mercedes-Benz Sprinter», вантажівки «DAF XF» та легкового автомобіля «Volvo», інформує пресслужба прокуратури області.

Вантажівка під керуванням громадянина Республіки Польща, рухаючись в напрямку міста Ковель, на швидкості зіткнулася із попутним мікроавтобусом «Mercedes-Benz Sprinter», за кермом якого перебував 35-річний житель Луцька.

Перед тим мікроавтобус допустив зіткнення із попутним легковиком «Volvo» під керуванням 52-річного іноземця, котрий призупинився через погану видимість на дорозі.

У ДТП загинули двоє та отримали тілесні ушкодження п’ятеро пасажирів мікроавтобуса. Травмувалася також громадянка Польщі, 47-річна пасажирка автомобіля «Volvo». П’ятьох осіб, постраждалих у ДТП, госпіталізували.

Водію вантажівки «DAF XF» сьогодні, 25 вересня 2019 року, повідомлено про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 286 КК України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Покаранням за такий злочин, згідно санкції ч.3 ст. 286 КК України, є позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

 

Коментарі
27 Вересня 2019, 02:05
Вангую: відмажуть, сидіти не буде
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024