«Голова комісії не зрозумів куди його послали», – секретар Ковельської міськради

30 Вересня 2019, 13:20
Ігор Пініс 4161
Ігор Пініс

Ковельські депутати «провалили» звіт тимчасової контрольної комісії по ветсанзаводу.

Обранці громади пересварилися через звіт депутатської тимчасової контрольної комісії, яка була створена ще два з половиною роки тому для вивчення та вирішення питань діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». На останній сесії Ковельської міської ради для прийняття звіту не вистачило голосів, а тому комісія продовжує своє існування, не виключено, що до кінця каденції міськради VII скликання.

За словами голови комісії Ігоря Пініса, мер міста Олег Кіндер, секретар міської ради Віра Федосюк та вся депутатська фракція «Батьківщини» не підтримала рекомендації комісії по ветсанзаводу, які «спрямовані на покращення життєвого рівня та здоров’я мешканців Ковеля».

«Найбільше турбувало міського голову здійснення контролю за рештками, що зберігаються у бетонних ємкостях. Зрозуміти його можна: не якісно виконані роботи і як наслідок є потреба покарати винних. Тобто самих себе. Вкрадено майно громади (огорожа навколо могильника) – і теж жодних мір не прийнято. І не виконані обіцянки по водопостачанню, ремонтам і т.д. Якась дивна і не зрозуміла позиція владної партії, яка має абсолютну владу у виконавчих органах. Хоча не дивна. Щоб розуміти, які обов’язки посадових осіб та органів місцевого самоврядування – слід хоча б прочитати Закон про місцеве самоврядування… Але ж то додатковий клопіт», – написав Ігор Пініс у Facebook і опублікував рекомендації комісії.

Читайте також: Комісія Ковельської міськради прозвітує по ветсанзаводу

Тут варто уточнити: на сесії Віра Федосюк запропонувала визнати роботу комісії Ігоря Пініса незадовільною, але депутати «провалили» і це.



 

«Голова комісії не зрозумів куди його послали і з якими повноваженнями, а тому звіт був про все і одночасно ні про що», – заявила Віра Федосюк у Facebook.

Ігор Пініс відписав, що комісію ніхто нікуди не міг послати, бо її уповноважила і створила рада – вищий орган самоврядування міста Ковеля, і що повноваження комісія має ті, які їй поставила рада, а не міський голова чи секретар ради. На його думку, якщо б високопосадовці міста хоч трішки вчиталися в закони, «то б дурних питань не виникало», але «на жаль, закони у нас не читають, а тому виникла така ситуація». Також він попросив Віру Федосюк опублікувати рішення сесії, де зазначено повноваження і питання, що поставлені були перед комісією.

«Ігор Олексійович, невже вам вже замало своєї сторінки (на Facebook, – ред.)? Що, ваш маразм вже ніхто не читає? До вашого сорому скажу, що усі рішення Ковельської міської ради є опубліковані на сайті з дня оприлюднення і кожен, хто цікавиться цим питанням, може його відкрити і прочитати, а кому необхідно носити за пазухою ще й роздрукувати», – відрубала Віра Федосюк.


 

За словами Ігоря Пініса, комісія вивчала питання, які турбують мешканців у зв’язку з діяльністю ветсанзаводу.

«Звідки у Вас з’явилася думка про те, що ми виконували не надані нам функції? Незрозуміло. Тому і прошу опублікувати документи, що дають Вам право стверджувати подібні речі. У випадку їх відсутності, це буде нічим іншим, як спробою тиску на депутатів і комісію з метою викривлення інформації та дезінформації суспільства можливо і покриття якихось негарних справ», – застеріг голова комісії.

«Отож, питань діяльності заводу!!!! А ви про що понаписували? Що зібрались один раз і нічого не зробили? Що в голови комісії не хвалило розуму звернутись до ради, щоб продовжила термін роботи комісії? Чи вам було вигідніше постійно кричати на сесії і комісіях, що комісія уже не є легітимна?!!! А все тому, що робота цієї комісії від початку була бутафорною – для показу людям, що ви щось робите і дуже за них переживаєте, а на справді ви не зробили нічогісінького, щоб допомогти цим людям», – зауважила секретар ради.

Після таких слів Ігор Пініс попросив не «ламати комедію», а представити документи.

Коментарі
30 Вересня 2019, 20:40
Ця екологічна проблема турбує багатьох ковельчан це факт .Невже вона так залишиться невирішеною ?В нас є депутат мажоритарник хай готує депутатське звернення .Це треба вирішувати на високому рівні.
30 Вересня 2019, 20:43
Опоблікуйте документи що робила комісія????
30 Вересня 2019, 20:50
Ігор, ну ми хоч чесно ,хто за хто проти.А ті що взагалі неголосували?Теж??? " депутатська фракція «Батьківщини» не підтримала рекомендації комісії по ветсанзаводу,"
30 Вересня 2019, 22:11
Невже не соромно так поводитися народним обранцям ?
01 Жовтня 2019, 13:01
Мавпа на смітник історії і все що вкрав на відкатах забрати
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024