Ковельський мер зізнався, як фекалії потрапили у ванні кімнати жителів вулиці Павлова

01 Жовтня 2019, 12:50
Фото ілюстративне 5701
Фото ілюстративне

Під час проведення каналізації на вулиці Павлова посадовці «проявили» неабияку безгосподарність.

На останній сесії Ковельської міської ради мер Олег Кіндер розповів, чому до сьогоднішнього дня не проведено ремонт вулиці Павлова. За його словами, в минулому році тут провели каналізацію і воду, хоча були передбачені гроші на асфальтування. Він твердить, що саме проведення «каналізації» в лапках дало про себе знати.

«Раніше ота частина вулиці Павлова до Вітовського – затоплювалася водою. Тобто стояла вода в городах у людей та й стояла, і ніхто там… Все життя стояла. Ми десь обіцяли водовідведення провести. Щось частину провели. А коли ми провели каналізацію, то вся вода з городів пішла у фекальну каналізацію, а тоді через труби пішла в будинки. Розумієте? І коли люди прийшли і кажуть: «А що сталося? В будинках не було каналізації, а тут фекалії плавають по туалетах, по ваннах», – говорить Олег Кіндер.

У яку суму обійшлася для бюджету міста така «каналізація» – Олег Олексійович не повідомив, але витрачені кошти відомі з трансакцій управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому Ковельської міської ради.

Проєктно-кошторисну документацію з будівництва каналізаційної мережі на вулиці Павлова виготовило приватне підприємство «Ковелькомунпроєкт» (директором з технічних питань тут є Віктор Дубина). З міського бюджету за це перераховано 23 тис. 518 грн. Експертний висновок від «Укрдержбудекспертизи» коштував для міста 3 тис. 816 грн. Будівництвом мережі займалося УВКГ «Ковельводоканал», яке отримало 440 тис 964 грн. 64 коп. бюджетних коштів. Технічний нагляд за будівництвом здійснював приватний підприємець Олександр Бондарук, якому з бюджету заплатили 6 тис. 460 грн. Ось так «розпиляли» практично півмільйона гривень, причому нашкодивши мешканцям!

І це просто якась оказія, бо на вулиці Павлова приватні будинки мають начальник УВКГ «Ковельводоканал» Юрій Рибачок та його син Сергій Рибачок, який після батька керував у місті управлінням по газопостачанню і газифікації.

«Із-за чого ми вивчили питання, що нам потрібно воду відводити, починаючи з багатоповерхового будинку на вулиці Вітовського. Тобто, немало-небагато на проєкт, Андрій Володимирович, приблизно…», – спитався Олег Кіндер у свого комунального заступника Андрія Товстиги.

«Ну передпроєктний розрахунок там був порядка 3,7 мільйона гривень», – відповів той.

Олег Кіндер відразу ж уточнив, що це мова йде тільки за водовідведення – 3,7 мільйона гривень, тобто без покриття дороги, без відновлення…

«Ви розумієте? Тобто, коли почали виясняти… Раніше хто як міг з тою водою там воював, а сьогодні, коли взяти і зробити це водовідведення в кінцевому результаті через друкарню, через дитячий садочок і до парку Шевченка, то практично ви почули: тільки на каналізацію треба 3,7 мільйона плюс покриття – ще два з половиною мільйона потягне. Тобто оці питання, які у нас на сьогодні в першу чергу необхідно зробити», – наголосив Олег Кіндер.  

Коментарі
01 Жовтня 2019, 16:12
Коли вже того Товстигу посадять. Ще такого корупціонера Ковель не бачив.
01 Жовтня 2019, 18:36
При чому тут Рибачок, коли гроші гребе Товстига?
02 Жовтня 2019, 01:43
Наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству №30 від 05.07.95 р. затверджено Правила технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Цитую пункт:<br/>&amp;quot;12.5.7. Збудований трубопровід піддають гідравлічному випробуванню на герметичність згідно з вимогами нормативно-технічних документів у сфері будівництва, монтажу та контролю якості трубопроводів зовнішніх мереж водопостачання та каналізації&amp;quot;. Наголошую: НА ГЕРМЕТИЧНІСТЬ !!!<br/>Про яку воду з городів, що пішла в каналізацію, мер розказує?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром