Ковельським школярам розповіли як боротися із булінгом і захищати власні права

02 Жовтня 2019, 11:00
1173

У ковельських закладах освіти провели інтерактивні правові уроки.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Організаторами стали – фахівчиня Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк, директорка центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Інна Третяк та інспекторка ювенальної превенції сектору превенції Тетяна Козій.

Уроки проходили у формі гри та діалогу, на яких фахівчині намагалися якомога детальніше розібрати види та причини виникнення булінгу, пояснити дітям хто є учасниками та як знайти шляхи виходу з ситуації.

Завдяки грі «Чому так стається» учнівські колективи мали можливість працювати у малих групах, де кожен, займаючи свою позицію, відстоював власну думку, аналізував прояви насилля у шкільному колективі. Таким чином, «булінг» виносився на загальний осуд та критикувався самими ж дітьми.

Вправа «Займи позицію», яку провела інспекторка ювенальної превенції Тетяна Козій, допомогла обговорити тему відповідальності за скоєний вчинок.  У процесі  роботи школярі мали змогу не тільки перевірити свої знання, а й  ознайомитися з новим Законом про цькування, який почав діяти в Україні.

У формі діалогу учні дізналися коли настає адміністративна та кримінальна відповідальності, які вчинки рахуються злочином і як вони караються законом.

Фахівчиня місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк розповіла учням «Конвенцію про права дитини».  У  розповіді вона наголосила, що поруч з правами є ще й обов’язки, про які необхідно пам’ятати та виконувати. Діти також мали змогу заповнити цікаву карту «Права дитини» та переглянути правопросвітницький відеоролик.

На завершення, з метою кращого засвоєння інформації, дітям роздали інформаційні матеріали «Твої права твій надійний захист», «Злочин не розвага, за це карають», «Захисти права дитини». 

 




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024