На колишньому стадіоні «Локомотив» почали монтувати конструкції для трибун

03 Жовтня 2019, 11:20
На колишньому стадіоні «Локомотив» почали монтувати конструкції для трибун 3936
На колишньому стадіоні «Локомотив» почали монтувати конструкції для трибун

У Ковелі активно виконують роботи на колишньому стадіоні «Локомотив», де працює бригада ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536».

Будівельники уже чимало зробили, не зважаючи на те, що досить багато часу зайняв демонтаж. Втім на сьогодні майже завершили зведення нових стін, монтують конструкції під трибуни, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради. 

«У приміщенні займаємось облаштуванням каналізації, плануємо у найближчі дні розпочати заливати стяжку. Загалом щодня працює понад 40 людей і сподіваємось здійснити якомога більший об’єм, поки дозволяє погода», – прокоментував хід справ виконроб Юрій Мельничук.

Нагадаємо, що це перший етап будівництва. Його кошторисна вартість 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Ковель разом з містами-тезками польським та білоруським Щучинами виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу.

Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У нашому місті він з’явиться саме на базі стадіону «Локомотив».

Михайло Олександрович також повідомив, що уже відбувся тендер і розпочали роботи другого етапу — це нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Вартість згідно проектно-кошторисної документації — понад 43 мільйони. Майже вісім – передбачено у місцевій казні вже на цей рік. Місто також розраховує отримати субвенцію з Державного бюджету.

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього «Локомотиву» буде збудований повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, глядацькими трибунами на дві тисячі місць, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки. 

 










Коментарі
03 Жовтня 2019, 15:17
Радуе те, що стадіон не вхопили бориги та нестав ще одним торговим центром.
03 Жовтня 2019, 16:30
Ти сама зрозуміла, що написала? Якби ці руїни вхопили "бариги" - капіталісти проклятущі, то був би місту додатковий дохід від податків. А так замість нього - розпилювання бюджетних грошей, твоїх податків, під виглядом будівництва нікому не потрібного гігантського стадіону. Є в місті один стадіон і той майже порожній. Буде другий, ще порожніший. Некапіталісти з білого дому купатимуться в шоколаді, а ти - в чомусь іншому шоколадного кольору з різким "ароматом"...
03 Жовтня 2019, 22:46
а якщо конфіскувати всі будматеріали, які Балак вивіз на свої гаражі на Сільмаші демонтуючи старі будівлі стадіону , то будивництво бубо б на половину дешевше. Балак вкарв стільки, що жах. Плити перекриття, цегла, бетонні плити з доріжок, під шумок було ввезено не один трактор піску, іншх будметеріалів.
04 Жовтня 2019, 10:59
А крутий бар при стадіоні теж підлягає реконструкції
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром