Ковельські депутати звернуться до Верховної Ради через «формулу Штайнмаєра»

04 Жовтня 2019, 09:00
Акція протесту проти  «формули Штайнмаєра» 2727
Акція протесту проти «формули Штайнмаєра»

На позачерговій сесії Ковельської міської ради депутати звернуться до Верховної Ради України, Президента України, Волинської обласної ради через «формулу Штайнмаєра».

Про це повідомляє колишній мер Ковеля та депутат від «Європейської Солідарності» у міськраді Сергій Кошарук на своїй сторінці у Facebook.

Засідання міськради відбудеться 4 жовтня.

Текст звернення:

«Ми, депутати Ковельської міської ради, вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася в Україні.

Вважаємо, що ніякої капітуляції перед Російською Федерацією бути не може, а вона цілком реальна за умови надання окупованим областям особливого статусу за так званою «формулою Штайнмаєра».

Дана пропозиція була розроблена в Кремлі і захищає виключно російські інтереси.

В жодному разі не можна довіряти Росії та йти на поступки: лише у вересні 2019 року, попри оголошене перемир’я, на фронті загинуло 11 українських військових та було поранено 41 особу.

«Формула Штайнмаєра» де-факто є «формулою Путіна», про що свідчать коментарі політиків та ватажків так званих «республік» на окупованій частині Донбасу.

Новий закон про особливий статус окупованих ворогом областей, запропонований командою Володимира Зеленського, напевно перетворить Україну на федерацію, запровадивши автономії у Донецькій та Луганській областях.

На нашу думку погодження так званої «формули Штайнмаєра» – це перший крок на шляху до здачі українських інтересів країні-агресору. Це ні що інше, як спосіб дозволити Путіну офіційно мати «представництво» в Україні у вигляді узаконених автономних республік, які житимуть в Україні, але за законами Російської імперії.

Крім того, не можна допустити, щоб урегулювання ситуації на Донбасі через надання цим територіям особливого статусу призвело до втрати перспективи повернення Криму. Ми категорично проти розміну територій. І Крим, і Луганська, і Донецька області є територією України, які захопив ворог і вони мають бути повернуті.

Врегулювати конфлікт означає вивести російські окупаційні війська, провести роззброєння незаконних збройних формувань, перекрити неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, вивести важку техніку та артилерію, відновити роботу українських ЗМІ та політичних партій на території Луганської та Донецької областей і лише після цього перейти до політичного процесу.

Вимагаємо врахування нашої позиції при прийнятті відповідних рішень щодо проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу, статусу цих територій та рішень щодо військових дій, зокрема розведення військ і часткової втрати контролю над повернутими українськими землями, за що заплачено кров'ю наших героїв».

Коментарі
04 Жовтня 2019, 13:30
Кроме, как решать судьбу региона на другом конце вселенной других проблем в Ковеле нет? Уже все порешали? Снегоуборочную технику к зиме подготовили, песком запаслись... Дома отремонтированы, утеплены... У народа столь высокие зарплаты, что субсидианты доплачивают в бюджет... <br/>Решатели гуевы...
04 Жовтня 2019, 19:50
Більше вас не буде &amp;quot;гнобити&amp;quot; Порошенко. Вас буде вбивати путін...
04 Жовтня 2019, 20:43
Сама краща формула Дюссельдорф плюс
05 Жовтня 2019, 01:04
Пізно репетуєте, Моніка Зелінскі виконала волю найрозумнішої більшості виборців, капітулювала перед путіним на його умовах. Тепер учіть руський язик і чекайте скасування денонсації союзного договору.
05 Жовтня 2019, 12:21
Хочеш воювати - військкомат, повістка і фронт. І не смерди тут, що *усьо прапало, підспівувач патрашенків. Чи маєш за що життя людські класти?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром