Судили генерального директора «Ковельсільмашу»

11 Грудня 2016, 11:10
11531

Ковельський міськрайонний суд розглянув матеріали, які надійшли від заступника начальника Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Волинській області про притягнення до адміністративної відповідальності генерального директора ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» за двома статтями Кодексу України про адмінправопорушення.

Згідно протоколів про адміністративне правопорушення, генеральний директор ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Андрій Міхєєв занизив об’єкт оподаткування, не утримав і не перерахував до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із сум доходів у вигляді додаткового блага, наданого підзвітним особам, порушив ведення податкового обліку в частині визначення податку на прибуток, сум податкового зобов’язання та податкового кредиту з податку на додану вартість.

За даними державної фіскальної служби, гендиректор порушив 11 статей Податкового кодексу України та вчинив правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 163-1, ч. 1 ст. 163-4 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як вбачається з наданих суду матеріалів, за результатами перевірки ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» 9 вересня 2016 року працівниками Ковельської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області було складено акт про результати планової виїзної перевірки підприємства з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1 січня 2013 р. по 31 березня 2016 р.

На підставі вищевказаного акту перевірки 6 жовтня 2016 р. винесено три податкові повідомлення-рішення, які оскаржено підприємством. На даний час скарга знаходиться на розгляді у ДФС України і остаточного рішення ще не прийнято.

Крім того, за наслідками перевірки щодо генерального директора ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» 16 листопада 2016 року складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Вивчивши матеріали, суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк прийшла до висновку про недоведеність на даний час вини Андрія Міхєєва у вчиненні інкримінованих йому адміністративних правопорушень та постановила закрити провадження у справі.

До речі, судовий розгляд майже співпав із святковими заходами з нагоди 50-річного ювілею із дня заснування заводу «Ковельсільмаш», нинішній президент якого Микола Заікін (на фото) у вересні отримав від Президента України державну нагороду – звання «Почесний машинобудівник України»: «за значні успіхи у виконанні виробничих завдань, підвищення продуктивності праці, створення нових конкуретноспроможних зразків вітчизняної техніки». Хоча ще 2 січня 2013 року ухвалою господарського суду Волинської області порушено провадження у справі про банкрутство публічного акціонерного товариства «Ковельсільмаш», керівником якого був той же Микола Заікін.

Коментарі
11 Грудня 2016, 13:29
А Я ЩО КАЗАВ .....
11 Грудня 2016, 13:52
ВАжливо зауважити,що завод,веде подвійну гру,не рахується ні з державою,ні злюдьми,які працюють на заводі.Вседозволеність приводить до зловживань.Пора навести лад у цьому домі.Всі нагороди:високі і не дуже,то суб"єктивний показник чиєїсь прихильності і організованого замилювання очей суспільсьву.
11 Грудня 2016, 20:20
Хто такий Міхєєв? Звідки впав?
11 Грудня 2016, 22:02
Я Микола Заікін мій брат Олег Кіндер і ми срали на вас з самої високої труби машзаводу повоняєте і будите далі батрачити бидло машзаводоковельске.
12 Грудня 2016, 17:36
Хто такий той Міхєєв? Чоловік взагалі проживає у Києві. Чи він живий-здоровий? Ніхто у Ковелі не знає, крім хіба що Заікіних, бо виконуючим обов'язки гендиректора є Михайло Заікін - син президента ТОВ "ВО Ковельсільмаш" Миколи Заікіна.
13 Грудня 2016, 02:45
Заікін М.М. так докерувався підприємством ПАТ &quot;Ковельсільмаш&quot;, що постановою господарського суду від 20.07.2015 року гігінт машинобудування ПАТ &quot;Ковельсільмаш&quot; визнано банкрутом, а в 2016 році цей керівник аферіст стає заслуженим машинобудівельником України відповідно до Указу Президента України. Де здоровий глузд в цьому ?<br/>В період ліквідації ПАТ &quot;Ковельсільмашу&quot; Заікін організовує пишне святкування 50 років Сільмашу, якого по суті уже не повинно бути. Судом визнано грошові зобов'язання банкрута перед кредиторами в розмірі більше 150 мільйонів гривень в тому числі 25 млн. Управлінню пенсійного фонду України в м. Ковелі та Ковельському районі. Де ж можуть взятися гроші, щоб платились пенсії пенсіонерам ? Сам же Заікін при загадочних обставинах вийшов на пенсію ще в 50 років із одержанням досить солідної пенсії (нібито зробив такі документи, що засвідчують його тяжку працю у важких умовах на кузні та в ГСКТБ). Борг перед ПАТ &quot;Волиньобленерго&quot; визнаний в сумі більше двох мільйонів гривень, а перед комунальним підприємством &quot;Ковельводоканал&quot; в сумі більше 105-ти тисяч гривень.<br/>Працівники в свій час вкладали зароблені гроші в підприємство купляли акції товариства, думали про майбутнє своїх дітей. У бандюг немає ні бога, ні стида, ні совісті. Дуже шкода, що відмінили смертну кару.
13 Грудня 2016, 14:18
Міхєєв це смотрящий Кошкіна, рішає все в Києві.
13 Грудня 2016, 18:59
Яка різниця це ПАТ Ковельсільмаш чи ТОВ Ковельсільмаш? Це все формальність. А святкували 50-ти річчя заводу, а не назви фірми. Завод не банкрот, а на скільки мені відомо на сьогоднішній день працює.
14 Грудня 2016, 00:26
Міхєєв не смотрящий, а зробили з нього директора, який повинен нести відповідальність за все те що твориться зараз уже в ТОВ &quot;ВО &quot;Ковельсільмаш&quot; в тому числі порушення трудового законодавства, порушення прав працівників на безпеку праці, отримання заробітної плати, за порушення податкового та іншого законодавства.<br/>Щодо ПАТ &quot;Ковельсільмаш&quot; то судом призначено ліквідатора Сисуна Олександра Ігоровича відкрито ліквідаційну процедуру для погашення заборгованості кредиторів в сумі 25 млн. гривень за рахунок майна і це все уже не формальність, ніхто не збирається прощати борги. За доведення до банкрутства підприємства повинен нести кримінальну відповідальність аферіст Заікін М.М. з конфіскацією всього награбованого ним майна та оформленого на його родичів.
14 Грудня 2016, 10:16
Гандони пишите всяку фігню якби не Заікін від нашого заводу давно би навіть металолому не лишолось
14 Грудня 2016, 22:21
100%!
15 Грудня 2016, 00:45
Бандюгани на Ковельсільмаші під керуванням Заікіна творять все що їм збагне, а раби працюють на них і хвалять бандюг.
17 Грудня 2016, 21:12
Так ной Заїкін і сам без вас вивезе металолом з заводу.Його дітки ЖИРУЮТЬ на широку ногу особливо АНІЧКА......................
21 Грудня 2016, 00:28
ще має учасника АТО щоб неплатити за хату що в районі сільмаша побудована. Всіх баньдюг треба на передову на Донецьк .
21 Грудня 2016, 21:15
Щоденна фальсифікація, обман, корупція ради власної наживи це головна діяльність аферіста Заікіна М.М. на місці знаходження колишнього гіганта машинобудування ПАТ &quot;Ковельсільмаш&quot;.
17 Січня 2020, 10:42
все гірше і гірше , грошей вже пів року не має
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024