Ковельська районна рада «провалила» звернення до Президента Зеленського

09 Жовтня 2019, 14:48
Результати голосування 4475
Результати голосування

На позачерговій сесії Ковельської райради не вистачило голосів для прийняття звернення до глави держави щодо майбутнього продажу землі, але сесія сказала «Ні!» так званій «формулі Штайнмаєра».

На початку позачергової 27-ої сесії Ковельської районної ради депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблого в зоні проведення ООС 28-річного солдата Юрія Тишика із села Мизове Старовижівського району і всіх тих, хто загинув у цій неоголошеній війні на Сході України за суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Голова районної ради Андрій Броїло озвучив звернення депутата-священика Василя Мичка, який не зміг взяти участь у сесії.

«Шановні депутати і присутні! Де був ваш розум, очі і вуха, коли ви пішли голосувати на виборчі дільниці і вибирали Президента і Верховну Раду України? Де сьогодні ваша совість, коли люди, яких ви обрали у владу, здають національні інтереси? Відповідь на це запитання дайте самі собі», – йдеться у «посланні» Василя Андрійовича.

Першим депутати обговорили звернення до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну щодо майбутнього продажу земель, ініціатором якого був Володимир Андросюк. Оскільки запитань до нього не надійшло, до мікрофону вийшов Валерій Миронюк.

«Земельна реформа триває уже 27 років, мораторій діє 17 років, його продовжували уже 8 разів. Це чергова спроба мораторію. Я не знаю, хто ним рухає і як воно робиться, але 6,9 мільйонів власників паїв, з яких уже півтора мільйона померли, а 1,7 мільйона мають вік 70 років і більше. Ну ще відкладеться реформа, ще відтягнеться. І хто ж цими паями розпорядиться?» – нарікає Валерій Юхимович.

За його словами, потрібно було не розвалювати колгоспи, а зробити кооперативи. Мовляв, все розвалили, а через 30 років спохватилися, що йдемо не туди, і зараз хочемо знову за рахунок селян щось зробити. Саме ж звернення він назвав «абсурдом».

У відповідь теж від мікрофону Анатолій Корнійчук сказав, що кровно пов’язаний із землею, має трактора, корівчину, але ще більше відношення має до бізнесу.

«Спілкуючись із землевласниками, які на свої кошти придбали техніку, розбудували свою структуру і сьогодні господарюють, чи то Смітюх, чи то Яренчук, вони в шоці від тієї новини, що сьогодні доведеться конкурувати з латифундистами, які прийдуть з грошима, тому що в них грошей немає… Я рахую, що цей проект треба підтримати. І давайте не будемо ламати дров. Треба поступово готувати людей, наших землевласників, щоб вони прийшли і викупили землю, або держава, щоб викупила ті паї. Прошу підтримати і не гарячкувати», – попросив Анатолій Авакумович.

Про відсутність в нашій країні Земельного банку говорив Микола Чуль. За його словами, не визначені «правила гри» на майбутньому ринку землі, немає доступних кредитів для фермерів.

Під час голосування за звернення віддали свої голоси лише 15 депутатів, що було замало для ухвалення рішення. Хтось із обранців громади забажав провести повторне волевиявлення, мовляв у когось не спрацював планшет для голосування. Сесія повернулася до даного питання, але результат знову був «провальний»: «За» – 16 голосів.

«Пане Миронюк, фермере городищенський… Тут написано все правильно, а Бог все бачить і розсудить», – напророкував Володимир Андросюк.

Наступним було звернення щодо політичної ситуації, котра склалася навколо реалізації так званої «формули Штайнмаєра», ініціатором якого є заступник голови районної ради Олександр Пасенковський.

«Власне кажучи, якби була сама «формула», то, напевно, не було би і запитань. Ми не знаємо, що за собою ця «формула» тягне і які наслідки матиме. Ми просто цим зверненням просимо надати роз’яснення українському народові, який буде курс на забезпечення безпеки держави і забезпечення національних інтересів», – висловився голова районної ради Андрій Броїло.

«То що ми тоді тут приймаємо, коли нічого не знаємо?!» – кинув репліку один з депутатів

Анатолій Корнійчук зауважив, що в Україні п’ять обласних рад і багато міських прийняли подібне звернення. На думку Миколи Чуля, син якого кілька років воював на Сході України і не так давно повернувся додому, потрібно створити «українську формулу» і нехай Німеччина нам не нічого нав’язує.

За словами Валерія Миронюка, ніякої «формули Штайнмаєра» немає, «а шуму навколо неї багато», але головне – потрібно зупинити війну на Донбасі, тому Президент Зеленський робить усе правильно. Це в якийсь мірі обурило Анатолія Корнійчука, який заявив, що від почутих слів Миронюка йому плакати хочеться. Корнійчук каже, що не перше скликання приглядається до Миронюка, котрий, з його слів, завжди підтримував позицію діючої влади і робив усе в унісон з нею.

«Ми маємо йти в унісон з нашими, будемо казати по західному регіону, радами. І нічого тут видумувати не треба. Не треба воювати, збурювати тих патріотичних людей, які ще є в нас», – наголосив Анатолій Корнійчук.

Сесія більшістю голосів прийняла звернення з приводу так званої «формули Штайнмаєра».


Читайте такожКовельські депутати висловили занепокоєння «формулою Штайнмаєра»

Коментарі
09 Жовтня 2019, 18:41
Миронюк - депутат від УКРОПу. То чому ж йому не підтримувати Зе, коли ляльковод то один і той самий.
09 Жовтня 2019, 22:34
з цих ваших дискусій?
09 Жовтня 2019, 23:08
73% проти подібних звернень, а тут якась райрада набрала майже половину голосів.
10 Жовтня 2019, 09:58
Це той миронюк що по його заявіі Ковельстка міськрайонна прокуратура відмінила рішення ради по Бандері?
10 Жовтня 2019, 09:59
Проьи формули Штайнмаєра годосує бандергя. І їй пофіг, що землі наші заберуть ті ж самі окуранти тільки миргим шляхом за гроші. Бандерні потрібна війна.
10 Жовтня 2019, 19:03
Районна рада не може переголосувати 73% виборців...
11 Жовтня 2019, 16:01
А що то за такий совісний депутат - священник Василь Андрійович ? А - це ж Васька Мичко, у якого 6 земельних ділянок і 3 автомобілі / див. декларацію /. Чия б мичала ...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024