Сім’я загиблого ковельського атошника не може отримати житло

13 Грудня 2016, 18:00
1835 Джерело: http://ddleather.com.ua/

У Ковелі чотирьом родинам загиблих учасників АТО, які потребували поліпшення житлових умов, за кошти державного, міського бюджетів та фінансової допомоги благодійників уже куплені квартири.

Міська влада продовжує роботу у цьому напрямку. Зокрема, виконавчий комітет направив звернення в облдержадміністрацію про потребу в коштах на придбання житла ще для двох сімей відповідно до бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитеростичній операції, та потребують поліпшення житлових умов» ( 20.05.2015 №348), – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Але уже в жовтні були внесені зміни в законодавство і родина Олега Вишневського (він помер у зоні АТО) втратила першочергове  право на отримання такої компенсації. Не зважаючи на те, що його дружина з двома дітками мешкають в гуртожитку.

Заступник міського голови Ігор Прокопів терміново скликав нараду з керівниками управлінь та відділів, на яку запросили представників ГО «Члени родин загиблих в АТО «Віра» та Ковельської міськрайонної спілки учасників АТО.

Він поінформував, що були проведені консультації з юристами виконавчого комітету, центру надання безоплатної правової допомоги та іншими фахівцями, які підтвердили, що поки управління соцзахисту, на рахунку якого на сьогодні перебувають кошти, не має законних підстав перерахувати їх сім’ї.

У результаті вирішили підготувати на направити звернення до Кабінету Міністрів України про внесення змін у законодавство, аби сім’ї померлих в зоні проведення антитерористичної операції теж мали можливість покращити свої умови проживання.

Також громадські активісти зголосились разом із представниками міської влади поїхати в Київ та клопотати до Центральної військово-лікарської комісії, щоб вони чітко зазначили, що військовослужбовець Вишневський помер під час участі в антитерористичній  операції.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024