У Ковельській школі мистецтв відбувся вечір Соломії Крушельницької

15 Жовтня 2019, 10:47
У Ковельській школі мистецтв відбувся вечір Соломії Крушельницької 1331
У Ковельській школі мистецтв відбувся вечір Соломії Крушельницької

У Ковельській школі мистецтв відбувся вечір, який приурочили творчості видатної української оперної співачки Соломії Крушельницької.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Музикознавиця Світлана Вавриш познайомила  із життєвим шляхом оперної діви. 

Зокрема, у її виступі йшлося про те, що Соломія Крушельницька виступала на сценах найкращих театрів Європи та Америки: «La Scala» у Мілані, «Метрополітен-Опера» в Нью-Йорку, «Ковен-Гарден» в Лондоні, «Маріїнського театру» в Санкт-Петербурзі. Їй аплодували у Лісабоні, Монте-Карло, Парижі, Римі, Неаполі, Відні, Варшаві, Львові, Одесі, Буенос-Айресі, Вашингтоні, Чикаго. І всюди – шалений успіх, натовпи захоплених прихильників. Славетні Енріко Карузо та Федір Шаляпін мріяли співати з нею на одній сцені. Про неї писали: «У перші десятиліття ХХ ст. на оперних сценах світу царювали чотири особи чоловічої статі – Баттістіні, Карузо, Тітта Руффо, Шаляпін. І лише одна жінка спромоглася сягнути їх висот і стати врівень з ними. Нею була Соломія Крушельницька...».

Викладачі та учні також переглянули відеозаписи виступів української примадонни. Прозвучали пісні з її репертуару у виконанні викладачки Ольги Середи та директора школи Андрія Мигулі. 



Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024