У Ковелі вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 Грудня 2016, 18:00
2918

Сьогодні – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди у культурно-просвітницькому центрі відбувся тематичний захід, на який зібралися ліквідатори та очевидці цієї жахливої катастрофи, переселенці із зони відчуження, представники міської влади, громадських організацій.

Цьогоріч минуло 30 років відтоді, як в Україні сталося страшне лихо, наслідки якого відчутні донині. Ця техногенна, екологічно-гуманітарна аварія вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять померлих «чорнобильців».

Пісні та мелодії з нотками суму і журби звучали у виконанні Анастасії Міщанчук, дуету гітаристів у складі Андрія Цюп’ящука та Владислава Скрипіна, Світлани Труш, Богдани Троцюк та Олександра Шевчука.

Біля пам’ятника «Жертвам аварії на ЧАЕС» Ковельський міський декан УПЦ Київського патріархату, настоятель храму Великомученика Димитрія Солунського, протоієрей Анатолій Александрук разом з духовенством відслужили панахиду. Представники міської і районної влади, громадськості, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС поклали квіти до підніжжя монумента.










Коментарі
14 Грудня 2016, 22:24
масовка з людей комунальних служб міста
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024