Ковель відвідав міністр Канцелярії Президента Польщі

15 Жовтня 2019, 18:16
Ковель відвідав міністр Канцелярії Президента Польщі 3500
Ковель відвідав міністр Канцелярії Президента Польщі

Представники президента Польщі, польські дипломати та журналісти з України, Білорусі й Литви вшанували похованих у Ковелі поляків, які загинули у боротьбі за незалежність.

Про це повідомляє «Волинський монітор».

Візит до цього міста відбувся в рамках з’їзду представників польської преси, організованого із нагоди 10-річчя «Волинського монітора».

У суботу, 12 жовтня, делегація журналістів на чолі з міністром Канцелярії президента Польщі Адамом Квятковським, послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцьким, Генеральним консулом РП у Луцьку Вєславом Мазуром, головою фундації «Свобода і демократія» Робертом Чижевським, а також представники місцевої влади взяли участь у месі в ковельському костелі Святої Анни.

Богослужіння в інтенції «подяки Господу Богу за всі його благодіяння та на знак вдячності тим, завдяки жертві котрих Польща нині незалежна», відслужив отець Олександр Лукащук, місцевий парох. Після закінчення меси міністр Адам Квятковський подарував ковельській парафії від імені президента Республіки Польща Анджея Дуди чашу для звершення богослужінь.

Далі всі на ковельському комунальному кладовищі вшанували пам’ять солдатів Війська Польського, поліцянтів та харцерів, які загинули в 1915–1920 рр. Поминальний молебень провів отець Олександр. Польськими могилами на цьому кладовищі опікується Товариство польської культури в Ковелі.

Після цього делегація журналістів поклала вінки та помолилася на військовому кладовищі «На гірці». На цьому некрополі, розташованому на північних окраїнах міста, покояться 1800 солдатів різних національностей, більшість яких загинула під час Першої світової війни. Зокрема, на кладовищі є могили 300 поляків, серед них як вояки І та ІІ легіонів, так і солдати, загиблі під час польсько-більшовицької війни. За кладовищем доглядають харцери із Костюхнівки.

 











 

 

Коментарі
16 Жовтня 2019, 00:36
А Кіндер їх завів на кладовище загинувших ковельчан?
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024