Позачергову сесію Ковельської міськради зірвала явка депутатів

15 Грудня 2016, 15:32
3064

Депутати повинні були подолати вето міського голови Олега Кіндера, який зупинив дію рішення міськради щодо прийнятого регламенту VII скликання. Електронна реєстрація засвідчила недостатню кількість обранців громади для офіційного відкриття сесійного засідання.

«У залі залишилось 17 депутатів. Всім дякую за роботу і до побачення!» – сказав Олег Кіндер і залишив сесійну залу.

Це викликало обурення присутніх депутатів та громадських активістів, деякі з них, дуже гостро критикуючи градоначальника, не підбирали слів…

«За шість років Кіндер перший раз втратив управління депутатським корпусом. Чому? Своєю поведінкою. Проголосувати всього-на-всього і на слідуючу сесію мали б проект рішення нового регламенту. Ми йому вдячні, що він завернув цей регламент. Йому чергова ганьба! Двадцять депутатів отримали карточки для голосування, а міський голова оголосив, що сесія неправомочна і змився!» – заявив голова депутатської фракції «УКРОП» у міській раді Ігор Пініс.

«А йому наплювати, що ви прийшли! От взяв і наплював. Він по жизні плює. Він прийшов, на вас, депутатів, «положив» з великої башні і пішов… Сталося те, що сталося. Міський голова виставив вас. Послав на три букви. Він же міг щось сказати нормальне, що немає кворуму. Так людина нормальна мала поступити. Він з поваги до вас мав це зробити. Він ще раз показав, як ставиться до громади і до її представників – депутатів», – вважає голова громадської ради при міській раді Микола Печенюк.

Дісталося, як кажуть, на горіхи і депутатській фракції ВО «Батьківщина», від якої на позачергову сесії прийшли лише воїн АТО, «кіборг» Сергій Янок та директор підприємства теплових мереж «Ковельтепло» Володимир Бойко, ну і звичайно, секретар міської ради Віра Федосюк.

«Батьківщина» вирішила краще час не тратити, а остальні – мудаки, можуть тратити. «Батьківщина» – вони розумні, бо треба бабло заробляти. Кіндер наклав вето – це його право. З почином його! Шість років не накладав. Вся Україна переконалася, що в місті Ковелі запанувала маленька, але демократія. Думаю, що ми будемо триматися цієї команди, приймати виважені, правильні рішення. Можна багато говорити скільки ми пережили за цей рік, скільки всього виявили. Є дуже багато питань до цієї влади», – стверджує Ігор Пініс.

Депутат з фракції «УКРОП» Володимир Косцьов’ят переконував, що станом на 10 годину 9 хвилин було 25 депутатів.

«Секретар міської ради, зустрівши мене в 10 годин і 8 хвилин внизу каже: «Ви не йдіть туда, бо ще вас поб’ють». Питаю: «Де міський голова?» Каже: «Втік». «А чого втік?» Якщо його в туалет приперло?!... Я свої права знаю. Коли я прийшов і дали команду не підписувати. Як це? Ще таких цирків я не бачив! Я зараз заяву пишу: мандат складаю і йду. Знаєте чого? Я не хочу, щоб продовжувалися ці цирки ще й з моєю участю. Або ми себе поважаємо, або ми всі отак йдемо із сесійної зали. Із-за нашого міського голови, який, вибачте за слово, заср…в весь БЮТ. Для чого перед всією Україною всю «Батьківщину» отак заср…ти?!» – обурювався Володимир Косцьов’ят.

1

Ігор Пініс повідомив присутніх, що громадською радою при міській раді було направлено звернення лідерці «Батьківщини» Юлії Тимошенко. За його словами, там претензій до пана Кіндера описано лише 5 процентів. Головний у Ковелі «укропівець» передав слово Миколі Печенюку, який зачитав відповідь від Тимошенко.

«Мені незручно зачитувати, але з поваги до вас зачитаю. Я хотів, щоб міський голова був, щоб всі були. Коли писали лист до Юлії Тимошенко, то ми не озвучували ще більш ганебні вчинки міського голови», – повідав Микола Печенюк.

До речі, прозвучала інформація від Ігоря Пініса, що Олег Кіндер збирає цими днями громадську раду при міському голові. Це підтвердила і секретар громадської ради при міській раді Галина Артюшенко.

«Вчора мені зателефонувала Савич Єва Устимівна, яка була членом громадської ради при міському голові і запитала мене: «Що це твориться?!», бо її запрошують на засідання громадської ради при міському голові. Видно, не тільки їй одній телефонували. Це правдива інформація, що Кіндер уникає зустрічі з громадською радою при міській раді, а хоче відзвітувати Юлії Тимошенко, що він провів зустріч з громадською радою. Тільки з якою радою? З «карманною»! Юлію Тимошенко треба повідомити про сьогоднішній прецедент. Це ігнорування депутатів і всієї громади, яка привела його до влади», – впевнена Галина Артюшенко.

Як каже Ігор Пініс, громадська рада має зібратися ще й для того, щоб обговорити бюджет міста на 2017 рік. Це обговорення є обов’язковою умовою для прийняття бюджету депутатами.

«Бюджет, який нам подано, не пройде, тому що громадська рада захоче обсудити всі питання витрат, перевірити доцільність цих грошей і все остальне. Громадська рада при міськраді це не погодить! Це ще одна причина збирання громадської ради при міському голові. Але ми, я надіюсь, рішення цієї громадської ради не будемо признавати. Має міський голова свої «голоси» – нехай голосує. При переобранні мера громадська рада чомусь не переобиралася. Вона не легітимна! Більше того, дві громадські ради існувати не можуть», – пояснює Ігор Пініс.

«Кіндер владу втратив. Він розвалив «Батьківщину» і мені, чесно, в душі жалко, бо є в «Батьківщині» порядні люди. Дивіться, що він в області робить! Депутати обласної ради дзвонять, такі речі про Кіндера розказують. Я їм кажу: «То він у нас таке саме робить». У нас прийшло багато молодих депутатів, які хочуть навести порядок. Минулої каденції, коли у Кіндера було 19 «голосів» у міськраді, то він, як Чечетов, вставав і показував, як голосувати. А зараз він не може і від свого безсилля не знає, що робити», – говорить депутат від «УКРОПу» Галина Стасюк

Коментарі
15 Грудня 2016, 18:46
Нічого ви з мавпою не зробите
15 Грудня 2016, 20:29
щось пеніса розперло.... мабудь від обурення.. ? і цицьки виросли... а може він народити зібрався.... як шварцнегер у фільмі.
15 Грудня 2016, 20:39
поки гомрада буде все "обсуждати" , весна настане. і до речі, яким боком, прийняття бюджету стосується громадської ради ?
15 Грудня 2016, 21:14
Пеніс,оказується ти не тільки у Фейсбуці травиш одні анекдоти про євреїв,ти і тут корчиш патріота хренового.Засучи рукава і до роботи для громади.Ряха спаде і голова нормально запрацюе,а то мізки теж запливли жиром і тільки можеш робити склоки між людьми.П р а ц ю й ,а не тільки бла-бла і у Фейсбуці.
15 Грудня 2016, 22:01
Кіндер владу втратив. Він розвалив «Батьківщину» і мені, чесно, в душі жалко, бо є в «Батьківщині» порядні люди. Дивіться, що він в області робить!Депутати обласної ради дзвонять, такі речі про Кіндера розказують. <br/>До Стасюк.От мені цікаво хто така Стасюк шо до неї дзвонять депутати облради?Друге, мені цікаво шо писала б Стасюк якщо в облраді частина Укропу зробила те саме що і частина Батьквіщини?Галя за тебе проголусувало 59 !!!!!!! виборців .Кого ти представляєш ?
15 Грудня 2016, 22:07
за Галю проголосували не 59, а 67 виборців
15 Грудня 2016, 22:51
ну да велика різниця
15 Грудня 2016, 23:35
галю не обіжати а то провідники откопають ! вона туалети мила , чай розносила , постіль роздавала. ну вопще, зразковий провідник !
16 Грудня 2016, 00:08
то подаруйте ще насоса колеса качати
16 Грудня 2016, 00:09
А то правда що шиза,пеніс,Галя борт-проводница ягоди одного зеленого поля?А я то думаю клиника у всіх одна.Вот токо весовая категория разная.Зроазу видно хто де крутиться і біля якого корита.Волонтерські тушоночки даються взнаки.Скоро ряха не буде поміщатись в обєктив.До фізичної праці.
16 Грудня 2016, 00:13
А Пінісу пора на Зважені і щасливі.О де буде двіж.Заодно і УКРОП пропіарить.
16 Грудня 2016, 00:29
Батьківщину їй жалко.Сама була в партії не останьою.не взяли в депутати от і вся любов.
16 Грудня 2016, 00:41
10 03 пореєструвались 17 депутатів. сесія не повноважна. так написав компютер. треба спорити не з кіндером. компютеру треба казати що положив на
16 Грудня 2016, 00:54
Шановний,то дайте чітку відповідь,ким Стасюк була в Батьківщині,завдяки їй Кіндер став мером.Я також вийшов з лав Батьківщини,хоча був і не останнім в партії.А Галині потрібно віддати належне,вона чесна та справедлива депутат.Я до речі зараз дивлюсь що відбувається в раді,то УКРОПИ молодці.
16 Грудня 2016, 00:55
Негайно направляти повторну телеграму Тимошенко з адресами на сайті наступної інформації: 1. цього звіту із сесії. 2. Відеорепортажів із скандальної сесії звільненя Балака та із засідання комісії на якій було оголошено про масштабну аферу з пограбуванням кількох сотень учасників АТО.Мається на увазі виділення воякам повітря замість реальних замельних ділянок.
16 Грудня 2016, 01:03
Петрику,щоб ти знав ,за декого із депутатів проголосувало 30 виборців,а хто отримав і 200 голосів а сидить в раді як миша.Є такі депутати,яких ще ніхто і не чув,то виникає питання,чого вони прийшли в раду.
16 Грудня 2016, 01:13
Приходьте завтра на цирк .Кіндер збирає не існуючу громраду.Хоче козел перед Юлькою вийти чистим з води. Не вдасться,тому як сказали на сьогоднішній сесії,втратив носоріг владу в Ковелі.
16 Грудня 2016, 01:17
Негайно приходьте на сесію 22 грудня,будемо питати за земельку,яку дав на папері.
16 Грудня 2016, 01:18
ржу немогу Галя зробила Кіндера мером.А потім створила укроп.Не баба а огонь,ще коня на скаку остановити і може областю покерувати а шо?
16 Грудня 2016, 01:19
Саме таким відважним порядним чесним Людям , як Стасюк Галина в Ковелі є зрушення в кращу сторону. Долучайтесть і інші депутати!
16 Грудня 2016, 01:21
Маркіяну.Атакуй не атакуй всеодно получиш ....
16 Грудня 2016, 01:26
Так Стасючка коли була в батьківщині шо то там по земельки не порішала.о т і обіда.
16 Грудня 2016, 01:40
Галю запросила гарна команда,я думаю,що вони її оцінять,тому що,вона за свій укроп ,де не посій,там виросте.Це дійсно огонь,головне,що її підтримують ковельчани і не тільки.
16 Грудня 2016, 01:42
О знову за АТО .А самим слабо чи так і будете з спинами ховатись, моськи.
16 Грудня 2016, 01:46
ну да Галя вже за жд лікарню порішала.Як не хотіли хоспіса а прийшлось.
16 Грудня 2016, 01:48
Чого ви вчепилися за депутатку,Так вона проста баба,яка пройшла в раду і багато чого робить.А ви писаки,що зробили для громади.Вона з Пінісом лідери,деякі чиновники просто заздрять їй.
16 Грудня 2016, 01:51
казала головна лікарка,що Палиця їй бабла не дає,і хоспіса не буде.
16 Грудня 2016, 01:59
Скільки як вона зробила для нашого закладу,майте совість.Якби всі депутати скільки уваги приділяли людям,то ми не мали б ніяких проблем.
16 Грудня 2016, 02:08
Хлопці.соромно за Вас.Ви на війні життям ризикували.а тут - негідники вкрали Вашу землю.а Ви тільки носами шморгаєте.Огидно спостерігати.Шо чекаєте.що хтось за вас з Києва та Луцька знову приїде щоб вирішувати проблеми з вкраденою у вас землею.А якщо не приїдуть?
16 Грудня 2016, 02:13
А де був Кошарук Сергій,чого на одній людині побудована стаття.
16 Грудня 2016, 02:19
Давно не було антре Косцьов'ята. Але ж яка арена без клоуна? Замінити ніким, мусили перепросити...
16 Грудня 2016, 02:32
Звичайний договорняк
16 Грудня 2016, 02:44
То запитай ,яких депутатів не було.Батьківщині Кіндерлог дав вказівку не йти на сесію,це правдива інформація від БЮТУ.
16 Грудня 2016, 02:52
крім трьопу.ви хоч шось можете організувати?СОРОМ ВАМ. піарщики довбані !
16 Грудня 2016, 03:07
БЮТ знову пороблено
16 Грудня 2016, 03:26
Полтавський екстрасенс розповів, коли Донбас стане мирним, а Крим - нашим,а Ковель без Кіндера
16 Грудня 2016, 11:13
Скільки людей - стільки і думок.Часом діаметрально протилежних.Щоб дійти спільної думки на моїй сторінці у Фейсбуці відкрито постійно діючий дискусійний майданчик.Запрошую всіх бажаючих прийняти участь в дискусії на тему:&quot;Що необхідно зробити для того щоб припинити свавілля міського голови&quot;.Особисто мені до вподоби ідеї Газети &quot;Експрес&quot; з цього приводу.Наглядним підтвердженням вірності ідей газети являються дії приїзджих активістів з Київа та з Луцька при звільненні Балака.Одними балачками вирішити названу проблему неможливо.
16 Грудня 2016, 11:37
Кіндерятко коли вже за тобою чи по тебе прийдуть
16 Грудня 2016, 15:44
Відкритий майданчик для дискусій був сьогодні в культурно-просвітницькому центрі на зборах &quot;громадської ради при міському голові&quot; - чув про таку? Чого не прийшов і не подискутував? Кіндер звітувався про здобутки за останній рік, обговорював бюджет на наступний рік, а ти проворонив!
16 Грудня 2016, 17:20
Мені аж цікаво, хто ж то такий телефонує Галині Стасюк з депутатів обласної ради)<br/>Смєшно
16 Грудня 2016, 17:33
так отож і мені цікаво.А чого не з Верховної?
16 Грудня 2016, 17:50
Не прийшов тому.що твердо переконаний.що досягти позитивного результату в протистоянні з Кіндером можна лише шляхом використання механізмів записаних в названій сатті в газеті &quot;Експрес&quot;.досвіду активістів з Києва і Луцька.механізмів прописаних в Ухвалі Віче.а також вже вдало випробуваний практиці досвід - збір підписів.перекриття &quot;варшавки&quot;.блокування роботи сесії.широке залучення загальнодержавних ЗМІ тощо.
16 Грудня 2016, 23:23
біла ворна ти дибіл чи прикалуєшся
17 Грудня 2016, 11:10
Тож Сорока при Кіндерові вже рибки наловила на електричну вудку
17 Грудня 2016, 21:31
Подаруйте Кіндерам на Миколая електричні вудки
18 Грудня 2016, 10:23
Краще дайте мавпі ГРАНАТУ!
19 Грудня 2016, 11:55
А Стасючка хай притормозить! Не вона на роботу людей приймає- не їй і звільняти! Накинулася на дитину, яка прийшла на роботу 2 місяці назад, і сказала, щоб звільнялась, пока совість чиста! Хай на свою совість подивиться! Нехай навчиться працювати з комп'ютером та інтернетом! За нею чай і постіль заскучили! Нехай &quot;Геля&quot; квітки перевіряє та чай розносить, а як багато дурі - то хай і колеса качає!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024