Автоматизовану котельню на альтернативному паливі презентували у Ковелі

16 Грудня 2016, 13:47
2019

Мінімальні викиди в атмосферу. Автоматизація процесу горіння. Високий коефіцієнт корисної дії котла потужністю 500Квт, який спалює навіть сировину підвищеної вологості. Все це — переваги нової котельні “Волинь-Кальвісу”, яка відтепер обігріває адміністративні та виробничі корпуси підприємства.

Про це йдеться у сюжеті ТЦК.

«Переваги котла 500 М-1: використання сипучого палива підвищеної вологості (тирса, щепа без додаткової обробки) вологістю до 50 відсотків. Повна механізація подачі палива. Програмне забезпечення якраз і забезпечує найбільш оптимальне горіння в залежності від погоди. Видалення автоматичне золи з-під колосникової решітки. І періодичне самоочищення теплообмінника стиснутим повітрям...» - розповідає директор ТОВ “Волинь-Кальвіс” Анатолій Понікарчук.

  Є в котельні і додатковий котел потужністю 400Квт, в якому застосовують допоміжний пальник під пілети. Він теж працює в автоматизованому режимі. Гостям показують та пояснюють усі технологічні переваги встановленого тут обладнання.

«На даний момент котел працює в автоматичному режимі. Очищення теплообмінника відбувається стиснутим повітрям і, ми можемо побачити, наступний цикл очищення буде от через 2,5 години...» - пояснює механік Вадим Лисюк.

  «Раньше котлы горели просто так и чтобы было тепло. А сейчас нужно не только это, но и чтобы деньги не ушли на ветер. Высокий КПД может быть только тогда, когда в котел топливо подается равномерно и процесс горения идет способом модуляции, а не просто — открыл дверь и забросил полено и опять закрыл... » - говорить директор з експлуатації заводу “Кальвіс” (м. Шауляй, Литва) Арвідас Балютавічус.

  Оператор котельні зізнається: у його новій роботі фізичне навантаження — мінімальне. А от відповідальність — велика.

«У нас була стара котельня. Там ми возили дрова тачкою. І за ніч, а було 2 котельні, то за ніч тачок 10-15 возили... А тут набагато легше. Привезли нам тирсу, щепу. Ми її завантажили. І дивимося за транспортуванням сировини: спостерігаємо, щоб не потрапила якась шкода. Коли завантаження пройшло, котел працює нормально: ходимо, слідкуємо за горінням...» - каже оператор котельні Петро Петрина.

  Усі роботи з монтажу такої котельні виконали місцеві спеціалісти: фундамент і підлогу — сусіди з фірми “Будова”. Каркас, обв'язку та начиння на підприємстві зробили своїми силами. Кошторис такої котельні доступний як середньому забудовнику, так і бюджетним організаціям.

  “Такі котельні ми робили під ключ: 2 Мвт в санаторії МВС “Перлина Прикарпаття” у Трускавці. Подібні котли функціонують вже в Ківерцях — 6 років, але без рухомої колосникової решітки. “Червона калина”... Тобто, досить обширна біографія цих котлів. Я з гордістю можу сказати: в нас сьогодні порядковий номер котла — далеко за 10 тисяч. І кожен рік ми щось нове додаємо до цього обладнання...”, - розповідає директор ТОВ “Волинь-Кальвіс” Анатолій Понікарчук.

  З нового року на підприємстві запустять в експлуатацію новий виробничий корпус: вже сьогодні тут збирають потужні промислові котли. Так, крок за кроком, ось уже 10 років спільне литовсько-українське підприємство “Волинь-Кальвіс” не лише все впевненіше заявляє про себе на внутрішньому ринку, а й робить свій практичний внесок в енергетичну незалежність України.

 

Коментарі
16 Грудня 2016, 19:10
котли кальвіса дермові. багато дров жеоуть і мало дають тепла. Хто мав "щастя" повестись на рекламу і купив його, клянуть всіх і вся.
16 Грудня 2016, 22:07
ЗАПИТАЙТЕ КОЗАКА, ЩО ЦЕ ЗА КОТЛИ ПІД ДЕРЖАВНУ ПРОГРАМУ З ОТКАТОМ ВІН ТО ЗНАЄ ПРАВДА БРОЇЛО
17 Грудня 2016, 10:19
Щось воно сильно димить
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024