У польській школі у Ковелі відбувся Папський день

20 Жовтня 2019, 11:00
У польській школі у Ковелі відбувся Папський день 2192
У польській школі у Ковелі відбувся Папський день

Протягом п’яти років учні польської школи в Ковелі згадують про служіння, події з життя та творчість Кароля Войтили – Йоана Павла ІІ.

Про це пише «Волинський Монітор».

17 жовтня у школі відбувся конкурс, під час якого всі охочі відповідали на запитання, що стосувалися життя видатного поляка, його книг, подорожей, які він здійснив упродовж життя, енциклік, людей, котрих зустрічав, кардинальського і папського одягу.

У цьому році Папський день проходив під гаслом «Встаньте, ходімо». Ці слова Папа виголосив під час першого паломництва на Батьківщину в 1979 році. Вони заохочували поляків до дій так само, як і його пам’ятне: «Нехай зійде Дух Твій! Нехай зійде Дух Твій та оновить обличчя землі!» А також «(…) людина не може зрозуміти себе до кінця без Христа. Не може зрозуміти, ані ким вона є, ані якою є її гідність, ані яким є її покликання та остаточне призначення. Не може цього зрозуміти без Христа. Ось чому не можна ніде виключати Христа з історії людини на землі».

У конкурсі, що відбувся в Ковелі з нагоди Папського дня, взяли участь дев’ятеро учнів. Найбільшу кількістю балів отримала Христина Півень, друге місце зайняла Анна Рабчук, а третє – Ірина Шахова.

Всім учасникам голова ТПК Анатолій Герка вручив нагороди, подарунки й дипломи.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024