За участю Кіндера сварилися дві громадські ради

17 Грудня 2016, 12:26
3562

У Ковелі є дві громадські ради: одна – при міському голові, друга – при міській раді, причому створення останньої ініціював особисто мер Олег Кіндер. У п’ятницю він запросив до культурно-просвітницького центру членів «своєї» ради, однак на засідання прийшли також і члени з «депутатської» ради.

Суперечка виникла через те, що рада при міськраді не визнає раду при мерові, стверджуючи, що вона – нелегітимна.

«Ми прийшли сюди без запрошення запитати голову міста: яка легітимність громадської ради при міському голові? Ця рада не збиралася протягом року. На офіційному сайті міста ми не знайшли списку цієї ради, ні її положення, не знайшли абсолютно жодного документу. Ми обрані легітимно за ініціативою міського голови Кіндера. Що є у вашої громадської ради? Покажіть нам, будь ласка», – попросила секретар громради при міськраді Галина Артюшенко.

Голова громради при міському голові Микола Вельма повідомив, що є розпорядження Олега Кіндера за № 157 від 6 квітня 2011 року, згідно якого й діє ця рада, а коли вона мала бути поновлена і чи треба було її поновлювати – питання дискусійне. Є органи прокуратури та юстиції, які можуть перевірити законність будь-якої організації. Микола Григорович каже, що існують різні думки відносно доцільності існування громради при міській раді, так як депутати вже є обранцями громади.

«Я, наприклад, мав би одну громадську раду в місті», – зазначив Микола Вельма.

Коли ж Галина Артюшенко попросила показати конкретні результати роботи «мерської» ради за цілий рік, то один з її членів, директор виробничо-комерційної фірми «Ковель» Федір Жунке сказав, що це просто не культурно таке вимагати і з’ясовувати стосунки. Зрештою, у суперечку втрутився й Олег Кіндер, заявивши, що це його прерогатива – створювати дорадчі органи. Для повного політичного «боєкомплекту» градоначальнику можна було б створити ще й третю громадську раду – при виконкомі…

Про «свою» раду Олег Кіндер твердив, що хоче просто поспілкуватися з цими поважними людьми, які тут сидять, які є платниками податків, а ось члени ради при міськраді їх принижують, що не робить честі даному органу.

«Якщо ви визначаєте, що міський голова не правильно сформував цю міську раду при міському голові, якщо ви не поважаєте цих людей, які тут сидять, то можете оскаржити це в суді. Абсолютно це є ваше повноваження… Я ж казав: ви якщо на заборі не читаєте, а читаєте закон, то хоч розберіться. А оце якраз ті люди, яких я поважаю, яких я спеціально запросив. Я кажу: я хочу з ними поспілкуватися. Засідання є відкритим, маєте право бути присутнім», – повчав Олег Кіндер голову громради при міськраді Миколу Печенюка, який перед тим зачитав норми законодавства та лист від лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Багатолітня голова Ковельського міського комітету профспілки працівників державних установ Єва Савич, якій Олег Кіндер «закривав рота» на нараді, підтверджує, що особисто вона не може входити до складу громадської ради при міському голові, бо останнє засідання відбулося ще 8 грудня 2015 року і раду повинні були переобрати, як того вимагає її положення. За словами Єви Устимівни, Микола Вельма сказав тоді, що у зв’язку з обранням нового складу міськради і міського голови робота громадської ради буде припинена, та й повноваження цього дорадчого органу були всього на два роки.

«Оцей каламбур з двома громадськими радами ким створено? Я була проти створення громадської ради при міській раді. Це люди обрані громадою! І нема потреби створювати при ній громадську раду. Але на це ніхто не звернув уваги. Безладдя! Плутанина! Для чого це робити?! З цим треба кінчати і робити так, як вимагає положення про раду», – переконана Єва Савич.

Висловив претензії до міських чиновників за підробку документів та «протирання штанів» голова місцевої ветеранської організації Міністерства внутрішніх справ, підполковник міліції у відставці Олексій Будков. Почули присутні від нього і про заступника мера Андрія Товстигу, і про посадовця, якого колись вигнали з міліції, а той влаштувався у мерії. «Дісталося» владі й від голови Ковельського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Василя Крецула.

«Ми стали свідками, що міський голова ділить Ковель на дві категорії – на людей і не людей. Получається, що я – не людина, а ті, що тут присутні люди, чи навпаки? Чому такий розподіл?! Має бути одна громадська рада: або при міському голові, або при міській раді. Так не може бути як зараз! Чому ми ділимось між собою? Всі ж поважні люди тут сидять. Повноваження громради при міському голові закінчилися. Ви тут зібралися протизаконно і не маєте права працювати. Все!» – категорично заявив Василь Крецул.

Нарешті, розпочалося офіційне засідання ради при міському голові і начальник фінансового управління міськвиконкому Валентина Романчук стала розповідати про бюджет на 2017 рік. Галина Артюшенко повідомила, що її рада залишає засідання, щоб Олег Кіндер потім не говорив, що звітував перед ними.

«Ми будемо співпрацювати з вами тоді, коли ваша рада буде легітимна. Ми промоніторимо це ваше засідання, щоб ви були в цьому впевнені. Ми цього так не залишимо! Так не має бути! Влада має бути у Ковелі легітимною», – зауважила на прощання Галина Артюшенко.

Коментарі
17 Грудня 2016, 15:53
ой , ну який там гром .... так пукнули кілька разів....
17 Грудня 2016, 15:54
ой , ну який там гром .... так пукнули кілька разів....
17 Грудня 2016, 15:56
галю ми вже пляшку взяли ! ходімо туалети помиєм і бахнем !
17 Грудня 2016, 16:11
Влада це міський голова ,депути ради,виконкм.А все інше від лукавого.
17 Грудня 2016, 16:21
але й морда в Пыкынеса!!!! Сфотографував, зважив фотку - вийшло 5.5 кг
17 Грудня 2016, 16:24
чого Кіндер так робить? Бо люди дозволяють йому так робити. Галя може мити туалети, бути депутатом і БУДЕ МЕРОМ! Іі поважають виборці і не шкодують що обрали депутатом, і а Кіндера
17 Грудня 2016, 18:18
Можу негайно відбити телеграму ЮВТ про те як ковельський самодур ігнорує її вказівки.Відправити можу за власні кошти за умови погодження з очільниками Громради при міській раді.
17 Грудня 2016, 18:52
Може Юлька рекомендувала Кіндеру зустрітися з любою громрадою, аби поставити галочку і точку в скандалі. Ви тільки гляньте, хто сидить за столом, які громадські організації вони представляють? Ганьба Кіндеру і його сраколизам! Що Кіндер корчить дурня з нас і не вперше, "Його карманна" громрада ним створена в 2011 році, про це він каже для преси і всіх має за дебілів. Я поважав Вельму хоч і знав що він проти влади не йде - місце занаддто тепленьке, а неугодні змі зараз не нужні владі от і підтанцьовує, бо порядні люди сказали чесно що в цьому цирку не беруть участі. Якщо Юлька не прийме мір до Кіндера, то на виборах Волиь за неї не голосуватиме, бо Кіндер паскудить не тільки в Ковелі а й по всій області.
17 Грудня 2016, 18:57
бандерлоги зрозуміли що в недалекому майбутньому будуть дострокові вибори. А рейтинг у них нульовий. Головний конкурент -БЮТ І рейтинг з кожним днем підвищується. Тому стоїть задача любими засобами, любими методами, не шкодуючи ані фінансів, ані людських ресурсів дискредитувати бют. нічого у вас бандерлоги не вийде. народ вже зрозумів де правда а де брехня. Нюрнбергу 2 бути.
17 Грудня 2016, 19:02
Дуже довго тобі доведеться чекати на погодження.Ти що ще до цих пір не врубався.що перелічена тобою братія живе за принципом:"Нарісоватцца в ЗМІ.а там хай хоч і сонце не сходить"
17 Грудня 2016, 19:11
Що ти мелеш? Ніяких дострокових виборів НЕ БУДЕ, бо вони не потрібні ні Порошенку, ні Верховній Раді. Вибори будуть тоді, коли мають бути по закону. А на догоду Кремлю і Путіну їх Україна робити не буде. Запам'ятай це в своїй дурній голові! Хто поставив задачу Кіндера "мочити" та "не шкодуючи фінансів"? Він - остолоп сам себе "мочить", дискредитуючи свою партію і Ю.Тимошенко. Постійно влаштовує політичні скандали, провертає оборудки із землею та комунальним майном. Це ганьба для Ковеля і для всієї "Батьківщини"!
17 Грудня 2016, 19:34
Від Кіндера звіт вимагаєте.а самим слабо прозвітувати про те як за час існування Громради практично нічого із розпочатого до кінця не довели.Або працюйте належним чином.або ідіть геть.
17 Грудня 2016, 19:39
То на місці бомбосховища Гетьман ринок будує чи хтось із Кіндерів
17 Грудня 2016, 20:17
Стопудово правильно сказано:"..остолоп сам себе "мочить", дискредитуючи свою партію і Ю.Тимошенко. Постійно влаштовує політичні скандали, провертає оборудки із землею та комунальним майном. Це ганьба для Ковеля і для всієї "Батьківщини"!.Я б ще доповнив би фразу наступними словами:".А найбільше винні в цьому крівники Громради.які через націленість на піар самих себе коханих максимально сприяли створенню в місті такої ганебної ситуації..."
17 Грудня 2016, 20:58
Дурна баба геть з глузду зїхала
17 Грудня 2016, 21:01
А де шановні всі свідомі Ковельчани? У Громраді приблизно 20 чоловік і вони працюють і дуже багато працюють на безоплатній основі для того щоб усі жили чесно і не брехали.А тут достойники так нахабно обманюють. Як далі бути? Де совість і честь у людей які причетні до цього піару? Схаменіться, бо лихо Вам Буде. Бог все бачить.
17 Грудня 2016, 21:15
Громадську раду зараз хочуть дискредитувати. Бо вона неугодна Кіндеру. Це зрозуміло, інакше навіщо йому відроджувати всіх тих призначених ним же жополизів. А для тих хто хоче щоб Громадська рада за пару місяців (при шаленому опорі Кіндера) поміняла світ, повідомляю : це є ДОРАДЧИЙ орган, а що це означає теж уже зрозуміло у самій назві. А от те що Кіндер КАТЕГОРИЧНО !!! це ігнорує, і притому показово, говорить уже за те що йому чхати на громаду. А в громадській раді я був сам декілька років назад. Такого ігнору не міг собі дозволити ніхто. Поки не люструють ненажеру, не спитають де декларація, якої ніхто не може знайти, наш мер і далі буде грабувати Ковель. Терпіть, якщо забули Майдан.
17 Грудня 2016, 21:21
Якби всі були такі як Г а л я Стасюк то всім було б добре і комфортно жити а так бояться втратити тепле місце під сонцем, а честь ім не почім. Але памятайте що посіете тей пожнете.
17 Грудня 2016, 22:11
На 100% згідний з ключовими словами :"... Такого ігнору не міг собі дозволити ніхто. Поки не люструють ненажеру, не спитають де декларація, якої ніхто не може знайти, наш мер і далі буде грабувати Ковель. Терпіть, якщо забули Майдан..." Дійсно що забули про Майдан.Як не сумно про це говорити.але забули про місцевий Майдан люди.які ні за яких обставин не мали права цього робити і що найгірше - зробили все для того щоб і свідомі ковельчани забули про Майдан.Я маю на увазі тих керівників громадських організацій.які позиціонують себе щирими патріотами та непримиренними борцями за торжество ідеалів Майдану.Що Ви зробили за рік для того щоб ідеали Революції Гідності стали реальністю в Ковелі?Створили сприятливі умови для зловживань Кіндера???
17 Грудня 2016, 22:44
Тут на днях на цей сайт завітала людина із ФБ із запрошенням відвідати його сторінку .Не знаю як інші. а я завітав в гості і хочу поділитися запозиченою інформацією: <br/> 10 декабря в 14:58<br/>Біла Ворона &quot;.... повторно наводимо інформацію з нашого попереднього звернення, а також іншу інформацію з інтернету для роздумів: “Більшість українців після революції поринула у свої буденні проблеми в очікуванні кращого життя. Але це неправильна позиція. Ми чекаємо, що всіх брехливих, корумпованих чиновників раптом змусять стати чесними, прозорими, підзвітними. Що всіх зрадників та порушників прав людини виженуть з влади геть. Але хто має це зробити? Президент, Європа, народ ? Хто??? …Негідники нічого не бояться, вони без вагань йдуть на посади, щоб красти і доконати державу без будь-яких докорів сумління. Звичайні українці мають усвідомити, що тепер настав час самим брати владу на місцях через контроль громад над владними інституціями. Майдан має розпочатися в кожному селі, у кожному місті! І негайно, бо втратимо все … …Люди мають навчитися самоорганізовуватися в будь-якому місці і в будь-який момент, щоб змусити політиків працювати на користь країни,ухвалювати потрібні рішення. Потрібні небайдужі люди, які наполягатимуть на розгляді й ухваленні всіх цих ініціатив шляхом проведення масштабних акцій на їх підтримку”...&quot;( «Експрес» 21-28 серпня 2014 року)... Не чекаємо, що вони почнуть працювати для громади, а не “на карман” а тому мета : не дати їм спокою до виборів та мінімізувати їх злочинні прояви. ДОЛУЧАЙТЕСЯ Думайте шановні ковельчани! Приймайте виважені рішення!! Та дійте як Вам серце підкаже!! Пам’ятаймо що наша доля в наших руках!! Слава Україні!!! “Комітет Громадського Спротиву”, “Майдан Гідності“ “Правий Сектор”,” (див.&quot; Ковель сьогодні&quot;від 15.01.2015рок
17 Грудня 2016, 22:47
Біла Вороно, де б ти не каркнула від тебе падаллю тхне, навіть без твого підпису &quot;Біла Ворона&quot; і дебільної маски. Каркати, ще не значить бути патріотом. В житті ти правильну собі вибрав кликуху - біла ворона, а ворона, вона і в Африці ворона, і найбільший жополиз Кіндера. Тьху, аж гидко про тебе писати.
17 Грудня 2016, 23:14
РІШІТНЯК ТИ МУДНЯК МАЛИЙ З ВЕЛИКИМИ ЯЙЦЯМИ БОВДУРЕ
17 Грудня 2016, 23:42
Ходить по вокзалу і перону...<br/>Безтолковая ворона.<br/>Решетняк-то, зрозуміло,<br/>А назвавсь - ворона біла..<br/><br/>В Кіндера і Пікінеса з дива<br/>Аж застрягла в роті слива,<br/>Впав в Товстиги бутерброд<br/>І не міг закритись рот.<br/><br/>Йшла ворона по перону - <br/>Всі дивились на ворону,<br/>Ніби їхали не в Брест,<br/>А на гору Еверест...<br/><br/>І чому, незрозуміло,<br/>Ця ворона біла-біла<br/>Галасу лиш наробила<br/> Всралася і полетіла?
18 Грудня 2016, 00:30
Перш ніж когось поливати брудом навчіться уважно читати серйозні тексти:&quot;... Не чекаємо, що вони почнуть працювати для громади, а не “на карман” а тому мета : не дати їм спокою до виборів та мінімізувати їх злочинні прояви. ДОЛУЧАЙТЕСЯ Думайте шановні ковельчани! Приймайте виважені рішення!! Та дійте як Вам серце підкаже!! Пам’ятаймо що наша доля в наших руках!! Слава Україні!!! “Комітет Громадського Спротиву”, “Майдан Гідності“ “Правий Сектор”,” (див.&quot; Ковель сьогодні&quot;від 15.01.2015року) .Які можуть бути до мене претензії .якщо підписи під палкими закликами не мої.а очільників авторитетних в місті організації.І не я. а саме лідери громадських організацій кинули на призволяще тих ковельчан.яких так палко закликали наводити порядок в місті.Ще про один нюанс - поливаючи мене брудом Ви тим самим поповнюєте мою колекцію непривабливих ярликів на мою адресуЯ від цього маю чималу втіху.Про що йдеться: можете завітати на мою сторінку у ФБ - там все дуже популярно пояснено.Моя пропозиція така:давайте без &quot;лірики&quot; та без емоцій серйозно поговоримо про те як нам спільними зусиллями наводити лад в нашому рідному місті.Ніхто за нас не буде цього робити.НІХТО !!!
18 Грудня 2016, 01:47
Отдайте нам Киндера
18 Грудня 2016, 02:21
Візму в довготривалу оренду компютерні клуби в звязку з розширенням мережі і для облаштування казино.За довідками звертатися в відділок поліції.
18 Грудня 2016, 10:12
Кіндер чітко усвідомлює, що &quot;його&quot; громада є нелегітимною, бо була обрана на попередню каденцію, тому й виглядав на засіданні якимсь переляканим та безпомічним...Невже в того придурка хватить розуму відзвітувати перед Юлією Тимошенко, що таким чином він налагодив зв'язки з громадою міста?
18 Грудня 2016, 13:07
Не чекати від Кіндера реакції на лист Тимошенко.а спрацьовувати на випередження.Самим необхідно писати повторного листа.Лише в такому випадку можна сподіватися на якісь позитивні зміни.
18 Грудня 2016, 14:21
Шановний Миколо Григоровичу, невже Вам не соромно брати участь в цьому недолугому спектаклі?
18 Грудня 2016, 15:35
Ви ж розумна людина.Невже не розумієте того. що продовжуючи виконувати забаганки непорядного мера тим самим втрачаєте власний авторитет зароблений на протязі багатьох років.
19 Грудня 2016, 14:41
Для повного комплекту треба створити ще одну Громраду.Ото буде цирк.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром